BEN OLSAYDIM..

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ve koordinasyonuyla yürütülen ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ kapsamında ülke genelindeki tüm il ve ilçelerde uygulanmakta olan “Ben Olsaydım” temasıyla ‘Bağımlılık ile Mücadele Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, Kaymakam İskender Yönden’in maiyetinde görevli bulunan Kaymakam Adayı Cezmi Kandemir, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, kurum müdürleri, muhtarlar katılım gösterdi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlar eşliğinde; Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık gibi konulara ilişkin genel bir durum analizi yapıldı. Toplumumuzu ve tüm insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılık ile mücadelenin daha etkin yürütülmesi için sorunların tespit edilmesi, çözüm önerilerinin belirlenmesi, ayrıca “Ben Olsaydım” temasıyla da çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ivme kazanması yönünde çözüm odaklı bir çalıştay gerçekleştirildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Ayça Neslihan Öner tarafından yapılan sunumda, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığından, son 5 yıl da alınan ele geçirilen uyuşturucular ile ilgili istatistiki bilgiler paylaşıldı.

Arz ve talep ile mücadele çalışmaları kapsamında danışan, sosyokültürel faaliyetlerden yararlanan kişi sayıları, cezaevlerinde verilen madde bağımlılığını önleme eğitimleri, bağımlılıkla mücadele kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde verilen eğitimler hakkında bilgiler veren Öner, madde kullanımına zemin hazırlayan risk faktörlerini de şöyle sıraladı;
“Ebeveynlerinden birinde madde bağımlılığı olan ailelerin çocukları risk altındadır. İhmal ve ilgi eksikliği, sınıfta aşırı utangaçlık ya da şiddet içeren davranışlar, spor, sanat yararlı hobiler ve sosyal faaliyetlerin özendirilmemesi, okul başarısında düşüş, biyolojik ve çevresel faktörler, sosyo-ekonomik düzey, ergenlik dönemi, eğitim düzeyi de önem arz etmektedir.”

‘Ben Olsaydım’ temasıyla devam eden çalıştayda, katılımcılar alınabilecek önlemler ile ilgili kendi fikirlerini de paylaştı.
HABER MERKEZİ