BAŞKAN FATİH TOSYALI, ‘BANA OY VEREN VERMEYEN HERKESE, AYIRT ETMEKSİZİN HİZMET EDİYORUM’

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında, meclis salonunda toplandı.

Başkan Fatih Tosyalı, “Bana oy veren vermeyen herkese, 45 mahallemizi ayırt etmeksizin hizmet ediyoruz. Çünkü biz seçimde sadece bize oy verenlerin değil 250 bin İskenderunlunun belediye başkanı seçildim. Biz bu sorumlulukla hareket ediyoruz” dedi.

Gündemin birinci maddesi olan; İskenderun Belediyesi adına kayıtlı bulunan taşınmazların, Şevre ve Barıştepe Mahallelerinde, Fransız ve Mevzi Memleket koordinat sistemi ile yapılan dönüşüm sonucu oluşan mükerrer parsellerin iptal edilmesi, çakışık alanlarda bulunan, Belediyemizce satışı yapılan taşınmazların, eski Belediye Encümenince alınmış kararlarının da göz önünde bulundurularak, çakıştırma sonucunda mükerrer olup, iptal edilecek parsellere, yeni Encümen kararı alınarak, bedelsiz olarak tashihi hususunun Mecliste görüşülerek gerekli kararın alınması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

‘İSKENDERUN BELEDİYESİ GÜZEL ÇALIŞIYOR’
Gündemin ikinci maddesinde yer alan ‘Belediyenin 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu’na CHP Grubundan ‘vaat edilen hizmetlerin yerine getirilmediği’ gerekçesiyle red gelirken, AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Dingil ve Meclis Üyeleri Bestami Bilgili, Erdem Ünlüçetinkaya “Yapılan hizmetler ortada, kapalı spor salonları, yüzme havuzu, çok amaçlı salonları unutmayalım, yaylalara kadar asfalt çalışmaları oldu. Kütüphaneye başlandı, Ziraat Park ve Feyezan Kanalı yapım işi de projelendirildi. İhaleleri yakındır” dediler.

Demokrat Parti Meclis Üyesi Sedat Bakır da, “Ben belediye başkanlığı yaptım. Bürokrasinin hantallığını da bilirim. Bizim muhitte ve yaylalarda İskenderun Belediyesi’nin asfalt çalışmalarını yakından takip ettim. Yollar çok güzel, pırıl pırıl oldu. Bu bölgede İskenderun Belediyesi yüzde 80 asfalt çalışması yapmıştır, Hatay Büyükşehir Belediyesinin oranı yüzde 20’dir” diyerek, çalışmalardan ötürü başkan Tosyalı’ya teşekkür etti.

‘ELİNDE BELGESİ OLAN ADLİYEYE GİTSİN’
Meclis gruplarının başkanvekillerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin birinci maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, ikinci maddede yer alan faaliyet raporu hakkındaki teklif CHP’nin red oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Faaliyet raporu teklifinin görüşüldüğü sırada meclise başkanlık eden Bestami Bilgili, bir hizmetin yapılmasının sadece söylemle olmadığını, bürokratik işlemlerinin uzun sürdüğünü ifade etti.
Gündemin üçüncü maddesine istinaden Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verildi. Denetim Komisyonu üyesi olan CHP Grup Başkanvekili Fatin Bereketoğlu, raporda yer alan 19 maddenin bazılarında şerh ve bulguları olduğunu belirtirken, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, denetim ile ilgili kanun maddesini hatırlattı.

Başkan Tosyalı, “Böyle bir hakkınız yok. Kanun neyse onun üzerinden tespitlerinizi yapın. Her konuda verilecek cevabımız var. Bu toplantı sabaha kadar sürse, konuşacağız. EXPO’da Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlama giderlerini kim karşılıyor? Bunları da konuşalım. Ödenen paraların haddi hesabı yok. Sadece bir ajansa tanıtım giderleri adı altında 16 milyon lira konuşuluyor? Biz burada Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nu ağırlarken harcanan 11 bin liraya mı rapora koyuyorsunuz? Aynı ağırlamayı HADO’da büyükşehir yaptı. Neden konuşmuyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Tosyalı, “Biz her konuda şeffafız. Elinde belgesi olan, Adliye’ye gider suç duyurusunda bulunur. Öyle eksik bilgilerle insanlarımızı kandırmaya hakkınız yok. Bana oy veren vermeyen herkesi, 45 mahallemizi ayırt etmeksizin hizmet ediyoruz. Çünkü biz seçimde sadece bize oy verenlerin değil 250 bin İskenderunlunun belediye başkanı seçildim. Biz bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Görevimizin son saniyesine kadar devam edeceğiz. Takdir her zaman yüce milletimizindir” diye konuştu.

BELEDİYEDEN HASTA NAKİL AMBULANSI HİZMETİ
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediyeye hasta nakil ambulansı kazandırdıklarını belirterek, bu hizmeti il dışına nakillerde de kullanacaklarını müjdeledi.

Gündemde ayrıca; İmar Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi sonucu, İmar Komisyonuna Erdem Ünlüçetinkaya, Mecit Boğusoğlu ve Emir Selim Yazar seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi sonucu yapılan oylamada Mikail Yıldırım, Mehmet Ünüvar ve Gülden Özdemir seçildi.

Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet üyenin gizli oylama yapmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi sonucu yapılan oylamada da Adnan Mursaloğlu, İsa Sarraçoğlu ve Erdal Keleş oy çokluğu ile Encümen üyesi olarak seçildi.

Gündemde yer alan üç madde imar komisyonuna havale edilirken diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı.