AMANOS TÜNELİ PROJESİ YAKIN TAKİPTE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaretinde bölgeye yapılması planlanan Amanos Tüneli’ne değinerek “Onunla ilgili hem burada Valiliğimizden, sayın vekillerimizden ve başkanımızdan gerekli bilgileri aldık. Bu dönüşte çok yakinen takip edeceğimiz projelerden bir tanesi. Cumhurbaşkanı’mızın da çok yakinen takip ettiği projelerden birisi” şeklinde konuştu.

Hatay’ın dünya şehri olduğunu dile getiren Oktay, “Asıl barış mesajlarının Türkiye’nin de ötesinde dünyaya verileceği şehrin Hatay olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek kentin mevcut sorunları, devam eden veya tamamlanan yatırımlar ve çalışmalarla ilgili Vali Doğan’dan detaylı brifing aldıklarını belirtti. Hatay’ın önemli bir sanayi ve tarım şehri olduğunu anlatan Oktay, kentin ihracat rakamlarıyla ilgili de hedefleri olduğunu ifade etti.

HATAY ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK KENTİDİR
Fuat Oktay, kentin, okullaşma oranı anlamında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek inşaatı süren 1000 kişilik öğrenci yurdunun açılmasıyla üniversitelerin ve öğrencilerin daha da rahatlayacağını ifade etti. Hatay’ın önemli bir lojistik kenti olduğunu aktaran Oktay, şöyle konuştu:
“Tüm Türkiye’de biz, kara, hava, demir yollarımızla, limanlarımızla bir ağ örüyoruz ama ısrarla bir lojistik üssü oluşturma arzumuz çok kuvvetli. Hatay yine bunlardan bir tanesi. Özellikle dışarıya açılıyor olması, 715 kilometrelik bir kara yolu ağı, 78 kilometrelik demir yolu ağı var. Onun ötesinde 3 kara 11 deniz ve bir hava hudut kapısıyla aslında Türkiye’ye açılan bir kapı. Cumhurbaşkanı’mızın çok yakın takip ettiği konulardan birisidir bu. Bizim dışarıya açılan kapılarımız aslında ihracat üslerimizdir. Diğer ülkelerle olan aynı zamanda iletişim kapılarımızdır. Türkiye ile olan o bağı güçlendirecek yerlerimizdir. Bu anlamda da burası gerek yolcu gerek yük taşımacılığı anlamında çok ciddi bir fırsatı beraberinde sunuyor. Sadece kendisi için de değil aslında hemen yanı başında buna Gaziantep’i, Kahramanmaraş’ı, hatta Şanlıurfa’yı bile ekleyebileceğimiz bir güzergahtan bahsediyorum.”

ANTAKYA MOBİLYACILARI İHTİSAS SANAYİ SİTESİ İFTAR YEMEĞİNE KATILDI
Antakya Mobilyacıları İhtisas Sanayi Sitesi İftar Programına katılan Oktay, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı.
Medeniyetler şehri Hatay’da, iftar sevincine ortak olmaktan ve aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Oktay, salgın nedeniyle hasret kalınan kardeşlik halkalarına her hafta başka bir şehirde katıldıklarını belirtti.

‘HATAY’DAKİ BENİM KARDEŞİM PKK’NIN ORAYLA İLİŞKİSİNİ DE FETÖ’NÜN ORAYLA İLİŞKİSİNİ BİLİYOR’
Oktay, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde, Hatay’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödememesiyle ilgili şunları söyledi:
“Geçmişte İstanbul’a gidip de oy vereceği sandığı bulamayan bir vatandaş, bugün Türkiye’nin elektrik sorunlarına çözüm bulacakmış. Nasıl bulacakmış, elektrik sorunlarına çözümü elektrik faturasını ödememekle bulacakmış. Vay halimize. Türkiye’nin güya sözde ana muhalefet partisinin lideri… Etrafına da şürekasını toplamış 6 tane midir, 7 tane midir, 77 tane midir kim varsa. PKK’sı, FETÖ’sü burada deyince alındılar. Bize cevap vermeye başladılar, hakaret etmek istediler. Benim milletim, vatandaşımız sizin 6’nızın, 7’nizin içinde kimlerin olduğunu sizden daha iyi biliyor. İstediğiniz kadar siz saklayın. Hatay’daki benim kardeşim PKK’nın orayla ilişkisini de FETÖ’nün orayla ilişkisini de çok net biliyor” dedi.