KAHRAMAN ŞEHİDİMİZ FERHAT GEDİK’İN ADI İSKENDERUN’A NEFES OLDU

Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Hatıra Ormanı’nda fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde hain teröristlerin 15 yaşındaki Eren Bülbül ile birlikte 41 kurşunla şehit ettiği Kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik adına İskenderun’un Denizciler mahallesinde oluşturulan Hatıra Ormanı fidan dikim törenine, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kahraman şehidin ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘YANAN HİÇBİR ALANDA KONUT YAPILMADI, SÜREKLİ AĞAÇLANDIRMA YAPIYORUZ’
Törende Şehit Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik ve Milletvekili Özel ile birlikte ilk fidanı toprakla buluşturan Vali Rahmi Doğan, “Bugün bu alanda diktiğimiz ve can suyunu verdiğimiz fidanlar kahraman şehidimiz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in adı ile hayat bulacak ve ormana dönüşecek. Bu alanda konut yapılacak dediler, imara açılacak dediler. Bunu konuşanlar yanılgı içerisine düştüler. Sadece bu alanda değil, Hatay’da yangınlarda yitirdiğimiz birçok yerde milyonlarca ağaç dikildi. Bizim için her fidan bu güzel memlekete nefes veriyor. Fidan dikim çalışmalarımız katlanarak artacak” dedi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, “Her fidan bir nefes olsun. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diyerek, kahraman şehidimiz Ferhat Gedik’i rahmetle andı.

Ağaç dikim töreninin ardından Vali Doğan, Hatice Anne’ye oğlu Şehit J. Astsubay Kıdemli Başsavcı Ferhat Gedik’in de hayat hikayesine yer verilen ve izlendiği ilk günden itibaren gişe rekorları kıran “Kesişme, İyi ki Varsın Eren” filminin afişini takdim etti.
HABER MERKEZİ