İSKENDERUN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NÜN ‘AİLE SEMİNERİ’NE YOĞUN İLGİ

İskenderun İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen sekiz haftalık ‘Aile Semineri’ etkinliğinin final programı İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.

Aile Seminerlerinin son programında Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Murat Alkan tarafından katılımcılara ‘Ailede Çevre ve Tüketim Ahlakı’ konusunda bilgiler verdi.

Seminerin sonunda ise, İlçe Müftülüğü tarafından sekiz haftalık süreçte gerçekleştirilen Aile Seminerlerine katılan kadınlara ‘Katılım Sertifikaları’ takdim edildi.

Seminerleri yaklaşık 600 kişinin takip ettiğini ve 417 kişiye sertifika verdiklerini kaydeden İlçe Müftüsü Osman Şekerci; “Bu programımız 8 haftalık bir program. Bu programın temel içeriği aile. Aile yapımız ne kadar güçlü olursa, Türk toplumu olarak birliğimiz, beraberliğimiz, gücümüz o kadar sağlam olur. Biz bu anlayış içerisinde hareket ederek yola çıktık ve Kur’an kursu hocalarımızla birlikte ulaşabildiğimiz kadar bütün ev hanımlarına ulaşmaya çalıştık. 8 hafta süren uzun bir maraton yaşadık. Bu süreç içerisinde gerçekten kendi alanında uzman eğitimcileri, iletişimcileri buraya davet ettik ve bu şekilde programlar icra ettik. Bugün de final programımızı icra ediyoruz, bütün katılımcılara katılım belgesi takdim ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz aile seminerlerine katılan ve sadece belge takdim ettiğimiz sayı şu anda 417 ama 8 haftalık süreç içerisinde bazen salon tıklım tıklım doldu, ayakta kalanlar da oldu. Yani ortalama en az 500-600 kişinin programlarımızı takip ettiğini söyleyebilirim. Aile yapımızı ne kadar güçlendirecek programlara imza atarsak yarınlarımıza, geleceğimize daha bir umutla, daha bir güvenle bakarız’ anlayışıyla İskenderun Müftülüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da bu tip programları, müftülük olarak, çok göreceğinizi size taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, seminere katılanlara sertifika verdi.