BU ŞEKİLDE BÜYÜKŞEHİR YÖNETİLMEZ!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2022 yılı mart ayı toplantısı gerçekleştirildi. Sekiz oturumdur meclise katılmayan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Dubai’de EXPO tanıtımı ile meşgul olurken, toplantıda 2’si gündem dışı olmak üzere toplam 51 madde görüşüldü.

HBB’nin 2022 yılı için ek bütçe ve 15 milyon liralık borçlanma talepleri görüşülerek her iki madde de oy birliği ile kabul edildi. Cumhur İttifakı geçtiğimiz ay da HBB’nin 10 milyon lira borçlanma talebine evet demişti.

Ak Partili meclis üyesi Ramazan Alpaslan da, Antakya’da yapılacak olan Teleferik projesinin sürekli geciktiğini anımsatarak, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın bu konudaki konuşmasını meclis üyelerine telefonla dinletti. Savaş, 6 ay içinde başlayacağız dediği teleferik meselesini bir yıldır sürüncemede bıraktı. Aynı konuşmada, meclis üyelerinin itirazlarından ve engellemelerinden söz etti.

Bunun üzerine Cumhur İttifakı meclis üyeleri adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yavuz, Hatay için yapılan her hizmete evet dediklerini belirterek, “Bugün HBB’nin 2022 yılı için ek bütçe ve 15 milyon liralık borçlanma taleplerine komisyona havale edilmeden evet dedik. Geçtiğimiz ay bir o a kadar borçlanmaya yine onay verdik. Ama biz Hatay halkına yapılacak hizmetler için evet oyu verirken, sayın başkan 8 oturumdur meclise katılmıyor. Hizmetleri engellediğimizi söylüyor. 2.5 milyar lira bütçesi olan büyükşehir belediyesi en ufak bir hizmet için bile borçlanır duruma geldi. Bu para hangi kaynaklarda kullanılıyor? Halen tüm ilçelerde birçok sorun var. Yollar asfaltlanmıyor, altyapıda sorunlar yığınca! Bunları telafi etmesi gereken büyükşehrin belediye başkanı oturumlara katılmıyor. Bu şekilde büyükşehir yönetilmez” diyerek tepki gösterdi.