NAMIK KEMAL ORTAOKULU’NDA NEFES KESEN TATBİKAT!

Hatay’ın İskenderun ilçesi Namık Kemal Ortaokulu’nda AFAD ekiplerinin de katılımıyla Erasmus ‘I Will Survive’ Projesi Kapsamında öğrenciler nefes kesen bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Erasmus ‘I Will Survive’ Projesi Kapsamında, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu öğrencilerine yönelik, afet tatbikatı çalışması düzenlendi.
Türkiye’nin de ortak olduğu “Erasmus I Will Survive” projesi kapsamında İtalya, Litvanya, Hırvatistan, Malta, Romanya, Slovakya ve Konya’dan İskenderun’a gelen konuklar, Namık Kemal Ortaokulunda tertip edilen afet tatbikatına katıldı.

2021 yılında başlayan ve 2023 yılına kadar devam edecek olan Erasmus ‘I Will Survive’ (hayatta kalmalıyım) projesi kapsamında afetlerde ne yapılması, nasıl davranılması gerektiği konularında öğrencilere bilgiler verilen tatbikatta AFAD ekipleri de katıldı.

Namık Kemal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta hazır bulunan yabancı konuklarla Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç ve Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin, yakından ilgilendi. Konuklara okul bahçesinde konuşlanmış Kızılay çadırı tanıtılarak, Kızılay hakkında detaylı bilgiler verildi.

Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin I Will Survive projesi Erasmus kapsamında yapıldığını belirterek, “I Will Survive’ın anlamı ‘Ben hayatta kalabilirim’ yani sel, deprem gibi herhangi bir doğal afette çocuklarımıza nasıl hayatta kalabileceklerini, yaşamlarını nasıl sürdürebileceklerini göstermek istiyoruz. Bunları birebir etkinlik, tatbikat yaparak hem öğrencilerimize, hem öğretmenlerimize hem de yurt dışından gelen öğretmenlerimize anlatacağız” şeklinde konuştu.