AV. MEHMET BİLGİLİ ‘TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ HATAY İL BAŞKANI’ OLARAK ATANDI

MHP İskenderun İlçe Sekreteri Av. Mehmet Bilgili, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Av. Yavuz Aksu’nun takdirleri ile Türk Hukuk Enstitüsü Hatay İl Başkanı olarak atandı.

Genç, başarılı ve beyefendi kişiliğiyle teşkilata değer katan Av. Mehmet Bilgili, bundan böyle tecrübe ve enerjisini Türk Hukuk Enstitüsü için harcayacak.

Türk Hukuk Enstitüsü, Başbuğ Alparslan Türkeş’in talimatları ve desteğiyle 1977 yılında kuruldu. Türk Hukuk Enstitüsü üyeleri; HSK üyeleri, yüksek yargı organları üyeleri, avukatlar, akademisyenler gibi üyelerden oluşuyor. Türk Hukuk Enstitüsü’nün 05.10.1977 yılında özel izinle alınan Bakanlar Kurulu kararı ile adında “Türk” ifadesinin bulunmasına müsaade edilmiş olması da Enstitünün değerini ve önemini arttırmaktadır.

Türk Hukuk Enstitüsü tarafından bugüne kadar çok sayıda HSK üyeleri, Akademisyenler, Baro Başkanları, Avukatlar, Noterler, Mülki İdare Amirleri ve Bürokratlar; devletine ve milletine hizmet etmek üzere yetiştirilmiştir. Türk Hukuk Enstitüsü, Türk adalet anlayışına uygun bir sistem kurulması için katkıda bulunmayı her zaman şiar ediniyor.
HABER MERKEZİ