İYİ PARTİ HATAY İL BAŞKANI ŞEFİK ÇİRKİN, ‘DÖRTYOL VE ERZİN HATAY’DAN AYRILIYOR MU?’

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Adnan Şefik Çirkin, komşu ilden gelen söylentileri gündeme taşıyarak ‘Osmaniye Büyükşehir olacak ve bunun için çevre illerden alınacak ilçeler arasında Erzin ve Dörtyol’da var’ paylaşımında bulundu.

İYİ Parti Hatay İl Başkanı A. Şefik Çirkin, bu söylemlerin dedikleri gibi bu sadece bir söylenti olması umudu taşıdığını ifade ettiği paylaşımında “Değilse iki güzide ilçemiz elimizden gitmek üzere ve bu Hatay için büyük kayıp Hem ekonomik, hem siyasi açıdan büyük kayıp” dedi.

Her iki ilçenin de Hatay’ın sanayileşmeye müsait tek bölgesi olduğunun altını çizen İYİ Partili Şefik Çirkin şunları kaydetti: “Gelecekte yüzbinlerce işsize çare olacak kadar önemli yatırım alanlarından, artık bundan Hataylı yararlanamayacak. Siyasi olarak da bu durum ilimize büyük zarar verecek. Ayrıca bizler yıllardır birlikte olduğumuz dostlarımızdan akrabalarımızdan uzaklaşacağız ve bu çok üzücü bir durum. Sanırız değerli iktidar mensupları bu konuya bir açıklık getireceklerdir. Eğer doğruysa tüm Hatay tek vücut olarak buna karşı mücadele etmeli hakkını korumalıdır. Başta STK’lar ve tüm siyasi partilerin ortak meselesidir. Biz İYİ Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız ve şunun sözünü de gönül rahatlığı ile veririz ki; İYİ Parti iktidarında bu durumu düzeltmek ve Hatay’ın hakkını almak için mücadele etmek boynumuzun borcudur.”