AK KADINLARDAN ‘YERLİ ÜRET, MİLLİ TÜKET’ KERMESİ

AK Parti İskenderun İlçe Kadın Kolları tarafından parti binasında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle, kadın girişimcilerin ürettiği yerli mallarını tanıtmak için kermes düzenledi.

Büyük ilgili gören etkinlikte kadın kolları üyeleri tarafından getirilen birbirinden özel ve lezzetli ürünler beğeni topladı. ‘Made İn Türkiye’ markalı ürünler, çevreden gelen vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, yerli ve milli üretimi desteklemenin önemine değindi. Güven, “Bizim olana, yerli olana, milli olana yönelmeli, onu hem üretmeli hem de onu tüketmeliyiz. Ak Kadınlarımızın emeğine sağlık” dedi.

‘YERLİ OLANI, BİZİM OLANI ÜRETMELİ VE TÜKETMELİYİZ!’
AK Parti İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedriye Aslan ise, “Bizler burada hanımlara stant açarak, ekonomiye kısa bir sürede olsa da destek vermelerini sağladık. Bizler AK kadınlar olarak “Yerli üretir, milli tüketir, ekonomiye destek verir” kapsamında böyle bir çalışma yaptık. Üreten, büyüyen milli değerleri ile yarınlara daha emin adımlarla yürüyen Türkiye yolunda, yerli malın haftasının toplumdaki farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘ÖZVERİ GÖSTERMELİYİZ’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da “Yerli malı üretimi konusunda iyi bir ivme yakaladık. Bunu daha da arttırmanın yollarını bulmalı, bu konuda özveri göstermeliyiz. Her vatandaşımızı yerli malı konusunda gerek kullanma, gerekse üretme anlamında duyarlılık göstermeye davet ediyorum. Bu vesile ile daha güzel, daha müreffeh günlere ulaşmamız temenni, niyeti ve gayreti ile 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası’nı kutluyorum. Ak kadınlarımıza da bu özel günde düzenledikleri kermesten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Kermese, AK Parti İskenderun İlçe Teşkilat Yönetimi ile kadın kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.