TÜRK KIZILAYI ÇOCUKLARIN YANINDA

Türk Kızılay İskenderun Şubesi, Türk Kızılay İskenderun Çocuk ve Gençlik Merkezi ve gönüllüler ile birlikte 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında İskenderun Anıt alanında yaptıkları etkinliklerle çocuklara haklarını anlattı, onlarla oyunlar oynadı ve hediyeler dağıttı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1989’da cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkelerinden oluşan ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi’ imzaladı.

193 ülke tarafından imzalanan sözleşme, en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine de sahip. Bu nedenle 20 Kasım günü tüm dünyada çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme getirerek, haklarını ve yaşam koşullarını iyileştirmek için ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlanıyor.

Türk Kızılayı da sadece afet dönemlerinde değil tüm zamanlarda yurt içinde ve yurt dışındaki ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sürdürdüğü özel projelerle çocukların yüzlerini de yüreklerini de güldürüyor.