OKULLARDA YAŞANAN EKSİKLİKLER GİDERİLSİN!

Eğitimde yaşanan sıkıntılara işaret eden Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, tüm okullarda yardımcı personel ve güvenlik personeli eksikliğine dikkat çekti.

Yalnızca kentimizde değil ülke genelindeki tüm okullarda, özellikle pandemi sürecinde hijyeni saplayacak yardımcı personel eksikliğinin ciddi bir sorun teşkil ettiğini kaydeden Yanık; “Pazartesi günü, bir haftalık aradan sonra okullarımız tekrar başlayacak. Okullarımız yaklaşık bir buçuk yıldır kapalıydı. Eylül ayı içerisinde okullarımız açıldı ve eğitim öğretim faaliyetlerimiz başladı Kasım ayındaki ara tatile kadar ciddi manada geçmiş yılın kayıpları telafi edilmeye çalışıldı” dedi.

Özellikle okullarda bu süreçte daha çok öğretim faaliyetlerine ağırlık verildiğini, öğretmen arkadaşlarıyla, idarecilerin ciddi manada üzerlerine düşeni yaptığını belirten Yanık “Kasım ayına kadar güzel bir eğitim-öğretim dönemi geçirdik. Öğretim manasında eksiklerin kapatılması açısından bu dönem önemliydi. İnşallah Ocak ayındaki süreye kadar yine meslektaşlarımız, arkadaşlarımız, idarecilerimiz öğretim faaliyetlerine devam edecek ancak bir takım sıkıntılar da var. Bunlardan bir tanesi, özellikle pandemi dönemi olması ve salgının yayılması nedeniyle hijyen ve temizlik. Bu konuda sadece İskenderun’da değil ülkemizdeki tüm okullarda büyük sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlardan en önemlisi personel eksikliği…” diye konuştu.

İskenderun’da ve sorumlu oldukları ilçelerde de ciddi manalarda okullarda yardımcı personel eksikliği bulunduğuna işaret eden Yanık “Geçmiş yıllarda milli eğitim bakanlığı bu açığı TYP çerçevesinde görevlendirilen personel aracılığı ile sağlıyordu, her ne hikmetse geçen yıllara göre bu yıl daha az personel görevlendirildi. Bu da yetersiz… Milli Eğitim Bakanlığı okullarımıza temizlik malzemeleri gönderiyor, maske, sabun, çamaşır suyu, dezenfektan hepsi gönderiliyor ancak bunları kullanacak, okulu temizleyecek, hijyeni sağlayacak personel yeterli değil. Biz bu sorunu önemsiyoruz bu konuda yetkililere tekrar çağırıda bulunuyorum; mümkün olduğu kadar kısa süre içerisinde okulların hizmetli ihtiyacı giderilmeli. Okullarda hizmetli olmazsa, okullarda hijyen sağlamamız mümkün değil” şeklinde konuştu.
TYP kapsamında görevlendirilen personel sayısının mutlaka arttırılması gerektiğine dikkat çeken Yanık şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda bu salgın hastalık yokken İskenderun’da 150-200 tane personel görevlendirilirken bu yıl bu sayının 50’lerde kalması bizim de dikkatimizi çekti ve garipsedik. Bu hususta mutlaka tekrar çalışma yapılması lazım. Bu yükü sadece milli eğitim bakanlığına yıkarsak çok doğru olmaz. Özellikle belediyelerden destek bekliyoruz.”

Diğer bir sonunun da ‘güvenlik’ olduğunu kaydeden Yanık; “Okullarımızda ciddi bir güvenlik problemi var. Okullarımıza mutlaka güvenlikçi verilmesi lazım” dedi.