KUTSAL DEĞERLERE KÜFÜR ETME CESARETİNİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?

CHP’li Samandağ Belediye Meclis Üyeleri, bir büyükşehir belediyesi çalışanının Samandağ halkına ve seçilmiş başkanına hakaret ettiğini iddia etti.

‘HİÇ KİMSE KÜFÜR VE HAKARET ETME HAKKINI KENDİNDE GÖREMEZ’
Cumhuriyet Halk Partili Samandağ Belediye Meclis Üyeleri, basın açıklaması gerçekleştirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’tan ilçe ziyareti sırasında yaşanan tatsız olayların sorumlusu olduğunu iddia ettikleri çalışanından şikâyetçi oldular. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Samandağ ziyaretin sırasında yaşanan sıkıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Yapımı devam eden gastronomi yerleşkesi alanında yapılan etkinlikte Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın bulunmayışı dikkat çekti. Alanda bulunan bir grup tarafından HBB Başkanı ve heyete yönelik yapılan sözlü protestolar ve ardından yaşanan gelişmeler var olan sıkıntıların artık gün yüzüne çıktığını gösterdi.
Günler sonrası Samandağ Belediyesi Meclis üyeleri yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Yaşanan sıkıntıların sorumlusu olarak HBB ve yetkili isimler gösterildi.
Cumhuriyet Halk Partili Samandağ Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“11 Kasım Perşembe günü Hatay Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Samandağ ziyareti esnasında yapımı devam eden Gastronomi Köyünde yaşanan tatsız olayla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Samandağ Belediye meclis üyeleri hiç kimsenin eleştiri adı altında küfür ve hakaret etme hakkının olmadığını belirterek, gereğinin yapılmasını istediler. Biz, bu ilçenin seçilmiş meclis üyeleriyiz ve iki buçuk yıldır halkımızı en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesi içindeyiz. Bu açıklamayı 11 Kasım Perşembe günü Hatay Büyükşehir Başkanı Sn. Doç. Dr. Lütfü Savaş’ ın Samandağ ilçemizi ziyareti sırasında yaşanan 1-2 olayla ilgili yapma mecburiyeti duyduk. Biz siyasetçiler olarak içerisinde hakaret olmadığı müddetçe her türlü eleştiriye açık olmak zorundayız. Ancak hiç kimse eleştiri hakkı adı altında küfür ve hakaret etme hakkını kendinde göremez.

‘HBB ÇALIŞANI SAMANDAĞ HALKINA VE SEÇİLMİŞ BAŞKANINA HAKARET ETTİ’
Başkanımız Gastronomi Köyü ziyareti sırasında bir inşaat işçisinin “İlçe Belediye Başkanımız nerde, neden aranızda yok” şeklindeki tepkisine istinaden Hatay Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışanı olarak görevlendirilen M. Ali Kamacı,  bu vatandaşımıza ailesine ve kutsal değerlerine küfür etmesi ve kendisine “terbiyeli olun, neden küfür ediyorsunuz” dediğimiz için bize de “kesin sesinizi yeter artık atanmış Belediye Başkanına yalakalık yaptığınız, kes sesini atanmış yalaka” şeklinde hakaret ve küfürlerine devam etmiştir.Bu küfür ve hakaretlerin kabul edilmesi mümkün değildir. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz ve bunu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bu hakaret sadece bize değil bizimle birlikte seçilmiş başkanımıza ve tüm meclis üyelerimizle birlikte aynı zamanda bizleri seçen halkımıza yapılmıştır’’.