GÖNÜLLÜLERİN KATILIMINI BEKLİYORUZ

İskenderun Kent Konseyi Başkanı Vahit Çalışır, bugün itibariyle artık kent konseyi yürütme kurulu ve meclislerine kavuşmak üzere ikinci biri adımı atmış bulunduklarını bildirdi.

İSTE Öğretim Üyesi Siyasal İletişim Doktoru ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Vahit Çalışır, İskenderun kent konseyinin bir yürütme kurulu olarak teşkil edilmiş durumda olduğunun altını çizerek “Ancak yürütme kurulunun ana organı meclisler ve çalışma komisyonları. Yürütme kurulu bu meclis ve çalışma komisyonlarının alacağı tavsiye kararlarını ilgili mercilere iletmekle yükümlü bir aracı organdır aslında. Şu andan itibariden İskenderun ilçemizde başta kadın çocuk gençlik ve engelli meclisi olmak üzere dört ana meclisimiz kuruluş çalışmaları için gönüllülerin katılımını bekliyoruz. Bununla ilgili hem basın üzerinden hem Kent konseyi sosyal medya hesabı üzerinden bu meclislerde çalışmak isteyen kadınlarımızın, gençlerimizin çocuklarımızın ve engellilerimizin tamamının gönüllülük esasına göre tesis edilmesi için bugün itibariyle vira ‘bismillah’ dedik” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Vahit Çalışır, yaklaşık bir ay içerisinde oluşumlarını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de ifade ederek “Bu haberin bütün şehre ulaştığını düşünürsek bir ay sonra tüm katılımcıların dahil olabileceği, fazlasıyla demokratik, hiçbir şekilde şart, ön şart aranmadan herkesin dahil olabileceği meclislerimizi kuracağız. Bu meclislerin ana özelliği, kendilerini ve temsil ettikleri yaş grubu yada dezavantajlı grubun sorunlarında çalışma komisyonlarına aktarmaları, çalışma komisyonlarımızda da yine gönüllülük esas, ancak burada bir şartımız var burada bilim insanlarımızı da kullanacağız. Çalışma komisyonlarımızda sadece sorun sahiplerinin değil çözüm sahiplerinin de beraber olmasını sağlayacağız. Bugün itibariyle artık kent konseyi yürütme kurulu ve meclislerine kavuşmak üzere ikinci biri atımı atmış bulunuyor” şeklinde konuştu.