ARSUZLU ÖĞRENCİLER MALTA’DA

Arsuz Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne bağlı olarak çalışmalarını devam ettiren Proje Ofisinin yaklaşık 2 yıldır yürütmekte olduğu “Project Reconnect” isimli projenin ilk hareketliliği Malta’da gerçekleşti.

Türkiye, Malta ve Hollanda ortaklığı ile devam eden “Project Reconnect” isimli Erasmus+ KA201 Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında 20 öğrenci ve 4 öğretmen 29 Ekim-5 Kasım 2021 tarihlerinde 5 günlük eğitime katıldı.

Ana hedefi, teknolojinin eğitimde kullanımı konusunda öğretmen/eğitmenler için yeni bir pedagojik yaklaşım geliştirmek ve öğrenciler arasında medya okur-yazarlığını artırmak olan proje kapsamında Malta’da düzenlenen 5 günlük eğitimde öğrenciler, web 2.0 araçlarının verimli kullanımı, internetin doğru kullanımı, dijital becerileri geliştirmenin yanı sıra farklı kültürleri tanıma, yabancı akranlarıyla birlikte çalışma fırsatı buldular.

Hareketliliğe katılan Karaağaç Akdeniz Ortaokulu öğrencileri farklı kültürlerden insanlarla arkadaşlık kurma, yabancı dil becerilerini geliştirme gibi nitelikleri kazanmalarını sağlayan ve hayatlarına farklı bir bakış açısı getiren böyle bir projede yer almaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirttiler.

Açıklamada “2019 yılından itibaren çalışmaları devam etmekte olan projemiz ile Arsuz’da eğitim kalitesini arttırmayı, eğitmenlere farklı bakış açıları kazandırmayı ve okullarımızda teknolojiyi daha aktif ve verimli kullanmayı hedefliyoruz. Projemizin ilk etabı olan öğrenci Hareketliliğini tamamlamış olmakla birlikte yakın zamanda gerçekleşecek olan Öğretmen Hareketliliğimiz için de gerekli hazırlıkları sürdürmekteyiz” denildi.