SÖZÜN ÖZÜ..

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne yapılan ziyaretleri önemsiyorum.
Şehrin sorunlarını konuşuyoruz, ortak noktalarda uzlaşmaya çalışıyoruz.
Bugün CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın ziyaretleri vardı.
Milletvekilleri Şahin ve Özel’in şehrin menfaatleri noktasındaki gayretleri, bir arada istişare etmeleri, omuz omuza vermeleri çok güzel..
Önceliğimiz İskenderun!
Ben bu durumdan hoşnutum!
Neticede atılan her adımda kazanan İskenderun olacak.
Tabii ki sorunlar bitmez, ama bizler de bu fırsatı değerlendirip, vatandaşlardan gelen soruları iletiyor, çözüm yolu arıyoruz.
Bunlardan biri de Payas’ın yaşadığı çöp sorunuydu..
Vekil Şahin, “Birliğin taşeron firmasından hizmet almakta sıkıntı yaşanan Payas, Belen gibi ilçeler var. Bunu siyasi polemiğe çevirip sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne atmakla siyaset olmaz. Ben bir hukukçuyum. Tazminat ödenerek protokolü feshetsinler, gerisini biz halledelim” derken..

Aynı soruyu Başkan Fatih Tosyalı’ya da ilettim.
Dedi ki;
“Büyükşehir statüsü gereği, devir tasfiye kararları alınırken, protokoller hazırlanırken, HBB’nin yüzde 24, ilçe belediyelerin yüzde 76 oranında sorumluluğu var. İlçe belediyeleri protokolde yer alan hususlar gereği toplama işini yürütürken, büyükşehir belediyesi de temizlik işini yapıyor. Payas Belediyesi bu noktada Envitec ile mutabakat yaptı. Toplama işini yine yapacak, ama büyükşehir belediyesi de sorumluluk alanı içinde temizlik işini yapmalıdır. HBB, Payas’ta çöp kutularını bile kaldırdı, anlamak mümkün değil.”

Bitmedi..
Bisiklet Yolu projesini de sordum. Yanıtı şu oldu;
“Bisiklet Yolu yapımına başladık. Bu işi İller Bankası üstlendi. Konya’dan sonra en uzun Bisiklet Yolu güzergahına sahip olacağız. Bisiklet kullanımı hem karbon kullanımını azaltmak hem de trafiği rahatlatmak adına önemli bir ihtiyaç. Bisiklet alışkanlığını kazandırmak için de öncü olacak. Bu önemli çalışmayı yakından takip ediyoruz. Araçların park edebilme imkanları üzerinde de duruyoruz. Belli saatlerde mümkün olabilir. Yolların daralacağı alanlarda trafik akışına engel olacak durumlar yaşansın istemiyoruz. UKOME ile bu kararı değerlendireceğiz.”
Benim bu konuda tavrım net;
Bisiklet Yolu’nun yapılmasını isteyenlerdenim.
Fatih Başkan’a da bisiklet kullanımına yönelik gösterdiği gayret ve teşvikten ötürü teşekkür ediyorum.
Zaten Fatih Başkan yaşanabilecek olumsuzluklar üzerinde duruyor.
Esnafın durumu, park alanlarının daralması, dubaların olası yangında ve hasta/ambulans naklinde yaşatacağı sorunlar, başlıbaşına ele alınmalıdır diye düşünüyorum.
Böylesine daralmalarda dubalar kaldırılabilir..
Bunlar çözülmeyecek sorunlar değil, bisiklet yoluna da engel değil..
Herkesin arabası yok neticede, bisiklet kullananlarında en az araç kullananlar kadar hakları olmalı..

İSKENDERUN 2022’DE ŞANTİYEYE DÖNÜŞECEK!
Bu arada AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in de, “İskenderun’da 1159 yataklı hastane yapım işi son aşamaya geldi. İnşallah, 2022 yılı mart-nisan aylarında proje aşaması tamamlanmış olacak. Biliyorsunuz, 500 yatak üzeri hastaneler şehir hastaneleri vasfı taşıyor. Biz burada hastaneyi kurduktan sonra, Düğünyurdu mevkiinde Yeni İskenderun’u inşa edeceğiz. Sakarya’da ‘yonca’ modeliyle otoban bağlantısını yapacağız. Burada her şey yolunda ilerliyor. Aşkarbeyli’de sorun var, hem maliyet çok yüksek hem de fiziki şartlar otoban bağlantısını yokuşa sürüyor. Ama o bölgeye yeni yollar, yeni bulvarlar kazandıracağız. Ziraat Park, Millet Bahçesi, eski SSK yeriyle birlikte 393 dönüm yeşil alan kazanmış olacağız. Bizler burada taşınacak her kurumun yerini yeşile dönüştüreceğiz. Feyezan Kanalı, Ziraat Park, Kütüphane, Millet Bahçesi, Stat, olimpik yüzme havuzları ile 2022 yılı şantiye yılı olacak. İnşallah, 29 Ekim 2022- Cumhuriyet’in 99. yılında tüm bu eserleri kazandırmış olacağız” sözlerini de dikkate alıyorum.
Not edin bir kenara..

YILMAZ AKPINAR – 27 EKİM 2021 ÇARŞAMBA