MUHTARLIK, TOPLUMSAL HAYATIMIZIN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN BİRİDİR

İskenderun’da Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıt alanında düzenlenen atanın manevi huzuruna saygı çelengi sunma töreni ilgi gördü.

19 Ekim ‘Muhtarlar günü’ nedeniyle Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıt alanında düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, resmi kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Anıt alanındaki program atamın manevi huzuruna saygı çelengi sunumuyla başlayan program bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Törende muhtarlar adına bir konuşma yapan Kavaklıoluk Mahalle Muhtarı Fethi Bakır, Muhtarın devlet ile millet arasındaki önemli köprü olduğunun altını çizerek “Muhtar demokrasimizin en küçük kamu yönetimi olan, mahalle ve köylerimizde seçimle göreve getirilen 4541 sayılı, şehir ve kasabalarda mahalle muhtarı, ihtiyar heyeti teşkiline dahil, kanun çerçevesinde kendisine verilmiş, kamu hizmetlerini yürüten bir kamu görevlisidir. Muhtar pratikte kamu ve özel kurumlar ile vatandaşlar arasında bir sestir. Bir el, bir temsilcidir, çözüm ortağıdır, bir danışmandır. İcra makamı görevlisidir, yerine göre bazen bir arabulucu, bazen de bilirkişidir” diye konuştu.

Bakır, ayrıca muhtarın 7/24 hizmet veren gerektiğinde tüm aile fertleriyle birlikte akla gelebilecek her konuda mesaisini mahallesi için harcayan kişi olduğunun altını çizdi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Devletin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devlet nezdindeki temsilcisi olarak muhtarlarımızla daha yapacak çok işimiz var. Mahallesinde yaşayan her bireyin sağlığının takibinden temel ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar her konuda ilgili birimlerimize yol gösteren, onlarla birlikte gece gündüz çalışan muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ