İSKENDERUN’DA CUMHURİYET COŞKUSU!

İskenderun’da Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği törende her yer kırmızı beyaza büründü, sahil Türk bayraklarıyla donatıldı. Askeri erkan ve okul öğrencilerinden oluşan tören birliklerinin geçişi ise nefes kesti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Kaymakam İskender Yönden ve protokol erkanının da katılımıyla tertip edilen tebrikat töreni yapıldı. Kent protokolü daha sonra İskenderun Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen kutlama programına katıldı.

Kaymakam İskender Yönden ve beraberinde İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ile birlikte askeri araç üzerinde halkı selamlamak, bayramlarını kutladı.
Kaymakam Yönden, programda günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin önem ve önceliğine bir kez daha dikkat çekti.

Kaymakam Yönden, Cumhuriyetin Türk milletinin binlerce yıllık asil duruşunun yeni ve çağdaş bir devrimle ebedileşmesi olduğunu söyledi. Yönden, “Bugün hepimiz, bu vatanın bir neferi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temelleri üzerinde, güçlü, inançlı ve kararlı yapısıyla, muasır medeniyet hedeflerine ilerlemesinin gururunu yaşıyoruz” diyerek, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelesi’nin bütün kahramanlarını, milletin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmetle andı.

Kutlamalar, mehteran takımı, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.
Törene; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İSTE Rektörü Prof.Dr. Tolga Depci, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, siyasi parti ilçe teşkilat başkanları, STK temsilcileri, Şehit yakınları ve Muharip Gaziler, idari, adli ve askeri erkan ve basın mensupları katıldı.
HABER MERKEZİ