SUSUZLUĞA MAHKÛM DEĞİLSİNİZ!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 50 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip muhteşem bir baraj olan Büyükkaraçay’ın, Antakya ve Defne’ye içme suyu sağladığını, ancak Samandağ’ın susuzluk çektiğini söyledi.

Büyükkaraçay’ın Hatay’ın üçüncü büyük barajı olduğunun altını çizen Milletvekili Hüseyin Yayman “Bu baraj Antakya’ya Defne’ye Samandağ’a su sağlaması lazım. Antakya ve Defne’ye su sağlıyor, fakat Samandağ’a su sağlamıyor. Maalesef Hatay Büyükşehir Belediyesinin tam 5 yıldır gerekli izinleri vermemesi yer teslimi yapmaması nedeniyle Samandağ’da su verilemiyor. Ben buradan Samandağlı hemşerilerime seslenmek istiyorum; ey Samandağ halkı sen susuzluğa mahkûm değilsin! 50 milyon metreküp su tutma kapasitesi var ve şuan yarısı dolu” dedi.

Barajda 25 milyon metreküp su bulunduğuna işaret eden Milletvekili Hüseyin Yayman “Mevcut baraj kapasitesiyle Samandağ’ın 100 yıllık su ihtiyacını karşılayabiliriz. Ama büyükşehir belediyesi yönetiminin umurunda olmadığı, bu meselenin üzerinde ciddiyetle durmadığı için maalesef çok ciddi bir su problemi yaşanmakta. Ben bunu milletimizin takdirine sunuyorum. Bu barajı yapıp Hatay halkımıza teslim eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Tarım Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ey Milletimiz, ey Hatay halkı, işte kötü, aciz bu büyükşehir yönetimi şehirleri susuzluğa mahkum ediyor. Maalesef burada çok ciddi bir su problemi yaşanmaktadır. Baraj dolu, HBB bu suyu Samandağ halkına iletemiyor” şeklinde konuştu.   
HABER MERKEZİ