İSTE VE HKÜ’NÜN GENEL MEMNUNİYET BAŞARIŞI

ÜNİAR (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) tarafından yapılan ve açıklanan 2021 Yılı raporunda İSTE İskenderun Teknik Üniversitesi, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 13. Sırada yer aldı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından 42 bin 353 üniversite öğrencisinin görüşü alınarak gerçekleştirilen TÜMA (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) 2021 yılı raporu açıklandı.
İskenderun Teknik Üniversitesi, TÜMA çalışmasında tüm kategorilerde üst sıralarda yer alarak, çalışmada ele alınan Türkiye’deki 198 üniversite arasında “genel memnuniyet” sıralamasında 28.nci sırada, Türkiye’deki 125 devlet üniversitesi arasında da 13.inci sırada yer alarak öğrenci memnuniyeti alanındaki iddiasını ispatladı.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci bu başarı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu başarı ve gurur İskenderun dinamiklerinin, İSTE Yönetiminin ve personelinindir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Birlikte nice başarılara imza atmak dileklerimle..” dedi.

HKÜ’YE TAM NOT!
Raporda, İSTE kurucu rektörü ve şuan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olan Prof.Dr. Türkay Dereli’nin de başarısı dikkat çekiyor.
TÜMA çalışmasında ele alınan Türkiye’deki 198 üniversite arasında “genel memnuniyet” sıralamasında 17.nci sıraya yükselen HKÜ, Türkiye’deki 73 vakıf üniversitesi arasında da 11.inci sırada yer alarak öğrenci memnuniyeti alanındaki iddiasını ispatladı.
Ayrıca, 42 bin 353 üniversite öğrencisinin görüşü alınarak gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2021 yılı raporuna göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ‘A’ notu alan 10 üniversiteden biri oldu.
Rektör Dereli’de “Teveccüh gösteren öğrencilerimiz ile tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR