EY CHP’Lİ VEKİLLER! LÜTFÜ SAVAŞ’A ŞİRİNLİK YAPMAYIN, HESAP SORUN!

Samandağ susuz, Defne kokuyor!
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da çıkmış meclis oturumunda yetkilileri görev davet ediyor..
Hangi yetkili?
Ortada aradığınız bir yetkili varsa, o da HATSU’dur!
2016 yılından beri bir kamulaştırma işlemini doğru yapamamış HATSU’nun eksikliklerini konuşmak, çözüm bulmak için, CHP’nin milletvekilleri bir araya gelmeyi bile başaramamışken..
En kolay yol Devlet Su İşleri(DSİ)’ni suçlamak, öyle değil mi?
CHP’li vekillerin; belgelerden, sözleşmelerden, dilekçelerden haberleri yok mu?
Hatay’a, Antakya ve Samandağ ilçelerine Büyük Karaçay Barajından içme kullanma ve endüstri sağlanması ile ilgili protokol, ta 02.02.2016 tarihinde imzalanmasına rağmen, HATSU bugüne dek ne yaptı?
5 yıldır depo ve terfi merkezlerini DSİ’ye teslim etmek bu kadar mı zordu?
DSİ defalarca yazıyla bildirmesine rağmen, sonunda zahmet edip 08.04.2021 tarihli dilekçeyle kamulaştırma sorunlarının çözüldüğünü beyan ediyorlar.
Bravo, büyük iş başarmışlar!
Ancak bir sorun vardı. 5 yıllık süreç; işin bitmesine, tamamıyla devreye alınmasına engel olmuştu.
Bu süre zarfında yer teslimi yapılamadığından, müteahhit firmanın talebi üzerine 7161 sayılı kanuna istinaden 25.03.2020 tarihinde tasfiye edildi.
Yazık günah değil mi?
CHP’li vekillere sesleniyorum;
5 yıl önce muhammen bedeli 60 milyon lira (bugün 120 milyon lira) maliyetindeki Hatay içmesuyu isale hattı tamamlama işi 2021 yılı yatırım programına dahil edildiği halde, sırf yer teslimi yapılamadığından, iş yüzde 81’de iken tasfiye edilmesinin hesabı neden HATSU’ya sorulmuyor?
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 nisan ayında ‘çözdüm’ dediği istimlak işi sonrasında, inşaat ihalesinin yapılabilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü’ne ihale izni gönderiliyor.
Bu süreçte DSİ ne yapıyor?
Dört üniteden oluşan Büyük Karaçay Barajı, Hamsu isale hattı, içmesuyu arıtma tesisi ve içmesuyu isale hattının bütün imalatlarını tamamlıyor.
DSİ tüm bu işleri yaparken, HATSU’nun sorumluluğunda olan depo ve terfi hatları yerlerinde sorunlar yaşanırken, hangi yetkilileri göreve çağırıyorsunuz, sayın CHP’li vekiller?
HATSU’nun kaydırdığı arazi bile Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait iken, depo ve arsa sorunu çözülsün diye o araziler için onay verilmedi mi?
Sadece DSİ değil, Milli Emlak Müdürlüğü, hatta Karayolları bile HATSU’ya kolaylık sağlamaya çalışmış! Belgeler yalan konuşmaz!
Hani Devlet’in kurumları, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ve HATSU’nun işine taş koyuyorlardı?
İş yaptırmıyorlardı?
Yalanınız batsın!
Gerçekleri, işin durumunu bildiği için Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın, HATSU ile ilgili tepkilerini bile hazmedemediniz!
Yalnızlaştırdınız.. Üzerine saldırdınız..
Yazıklar olsun!
Bugün Samandağ susuz kalıyorsa, sebebi 5 yıldır sorumsuz davranan HATSU’dur!
Bugün Samandağ’da işler yolunda gitmiyorsa, sebebi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın beceriksiz ve tutarsız keyfi uygulamalarıdır..
Defne ve Samandağ, bu sorumsuz davranışların faturasını ağır ödüyor.
CHP’li vekiller, HBB Başkanı Lütfü Savaş’a şirinlik yapacaklarına, bu beceriksizliğin hesabını sorsunlar!

Yılmaz AKPINAR – 06 Temmuz 2021 Salı