HATAY TARIM VE TURİZMLE ŞEKİLLENECEK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti.
İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, İGC yönetim kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette açıklama yapan HBB Başkanı Savaş, insanlığın geleceğinin tarım ve turizm alanında şekilleneceğini belirterek, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak her iki alanda Hatay’da atılım yapacak projeleri yaşama geçirmek için HBB’nin tüm kadrolarla canla başla çalıştığını ifade etti.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nida Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, gazetecilerin kamu görevi yaptığını anımsattı ve İskenderun basını olarak Hatay adına yapılan tüm güzel projelere destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.
İGC ziyaretinde EXPO21 ve HADO başta olmak üzere Hatay ile ilgili birçok projeleri sıralayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, endemik bitkileri ile ünlü Hatay’ın sosyal, kültürel ve doğal değerinin korunması için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

İskenderun 5 Temmuz Stadyumunun tarihi bir stadyum olduğunu ve herkesin değerlerimize ve geçmişine sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Savaş, ilimizde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ceylanların korunması için HBB olarak kampanya başlatacaklarını söyledi.

SAVAŞ KIRSAL KALKINMA PROJESİNDEKİ AMAÇLARINI ANLATTI
Hatay’ın verimli topraklara ve sulanabilir arazilere sahip olduğunu söyleyen Savaş, “Şehrimiz coğrafi olarak çok önemli bir yere sahip. Teknoloji üretiminde dünya ülkelerini yakalayamıyoruz. Gıda üretiminde bunu yakalayalım ve En’lerin içinde yer alalım diye kırsal kalkınma projemizi başlattık. Kooperatiflerin üzerinde bir şirket kurduk. Bunu da şirket kırsal kalkınmaya lokomotif olsun, ürünleri endüstri ve uluslararası ticaretle buluştursun diye yaptık. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız kendi toprağını terk etmeden ürününü üretsin ve para kazansın istedik. Bunu başarırsak ülkemiz bu alanda ilk 5’e diren dünya ülkesi olur” dedi.

‘SAYIN VALİMİZ BUGÜNE KADAR HATAY ADINA YAPTIĞIMIZ PROJELERDE BİZE DESTEK OLDU’
Hatay’da yapılan projelere verdiği destekten ötürü Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkürlerini ileten Savaş, “Sevgide serbestlik vardır ama saygıda mecburiyet vardır felsefesi ile çalışıyoruz. Sayın Valimiz bugüne kadar Hatay adına yaptığımız projelerde bize destek oldu. Projelerimizi devlet adamı olarak destekledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin buradaki en büyük temsilcisi olan Valimizin kırsal kalkınma, HADO ve EXPO projelerimizi desteklemesi kadar doğal bir şey yoktur. Bunun için şehrim, partim, belediyem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ