YANLIŞ GİDERİLDİ

19 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü 19. sorusunda ‘İşgallere karşı ilk silahlı direniş hareketinin başladığı yer’ sorulmuş ve cevap şıklarında İlk Kurşun’un atıldığı Dörtyol ilçesi yer almamıştı. Bunun üzerine MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, başta STK’lar ve Dörtyol’da yaşayan tüm vatandaşlar adına Milli Eğitim Bakanlığına bir soru önergesi vererek, yapılan yanlışlığın giderilmesini talep etmişti.

‘DERS KİTAPLARINDA DÜZELTİLİYOR’
Kaşıkçı, “Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 7/39026 sayılı yazılı cevabında sorulan soruda doğru cevabın ‘Hatay’ olduğu, sınava girenlerin %86.5’inin doğru cevabı bildiği belirtilmiş, ancak Anadolu Üniversitesi ders kitaplarının bundan sonraki basımlarında ‘İlk Kurşun’un Dörtyol’da Atıldığı’ bilgisinin yer alacağı cevabı tarafımıza ulaşmıştır” dedi.

Kaşıkçı, “Konuya hassasiyetle yaklaşan Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk başta olmak üzere Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne de böylesi tarihi bir hakkı teslimleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Konuyu bizimle birlikte takip ederek desteklerini bizden esirgemeyen başta Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere tüm STK’larımıza, tüm yerel idarecilerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hatay her ilçesi ve her köşesiyle bir tarih kentidir. Yaklaşık 14 medeniyete ve binlerce yıllık tarihi mirasa ev sahipliği yapan Hatay, Atatürk’ün, Tayfur Sökmen ve arkadaşlarının, Karahasanpaşaların, Ayşe Fitnat Hanımların, Kara Mehmet Çavuşların ve  şehitlerimizin bizlere emaneti bir şehrimizdir.Hatay 15 ilçesiyle beraber vatan nöbeti, ayyıldızlı bayrağımız dalgalandıkça kıyamete kadar tutmaya ve yaşatmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.