TÜRFAD’TAN İSKENDERUN ‘İL’ OLSUN DESTEĞİ

İskenderunspor’un efsane genel kaptanlarından, Türkiye Futbol Adamları Derneği TÜRFAD Hatay Şube Başkanı Ömer Baysal, derneğin Genel Sekreteri Mehmet Akın Cerrahoğlu ile birlikte yaptığı açıklamada, İskenderun’un ekonomisi, nüfusu, limanı, sanayisi ve turizm potansiyeli gibi pek çok kriteri bünyesinde barındıran özelliğiyle ‘İL’ olmayı çoktan hak ettiğini söyledi.

İskenderunspor’da genel kaptanlık yaptığı dönemlerde takıma büyük başarılar kazandıran TÜRFAD Hatay Şube Başkanı Ömer Baysal ile Genel Sekreteri Mehmet Akın Cerrahoğlu, kentin sanayii gibi iş kollarında da uluslar arası ağırlığı olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin en önemli liman, lojistik, sanayi ve tarım merkezi olduğunu da belirttiler.

Baysal ve Cerrahoğlu, İskenderun’un; Üniversite ve Merkez bankası bulunan tek ilçe olduğunu belirterek, “Türkiye’de ekonomik ve sosyal gelişmelerin doğurduğu ihtiyaçlar göz önüne alındığında İskenderun, il olacak ilçelerin başında yer almaktadır. Son günlerde Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, STK’lar ve vatandaşların İskenderun’un il olması konusunda desteklerini belirtmektedirler. Bizler Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak güneyin incisi İskenderun’umuzun il olmasını gönülden destekliyoruz ve 82 plakası ile İskenderun’u ‘İL’ olarak görmek istiyoruz” dediler.
Haber: Yılmaz AKPINAR