İSKENDERUN İL OLACAK, HATAY KAZANACAK!

İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, İskenderun’un il olması için ortak karar aldı.
Samandağ sınırından başlayarak, İskenderun ile birlikte Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Payas da dahil 6 ilçenin birleştirilmesiyle ve Arsuz’a bağlı Karaağaç mahallesinin de ilçe olmasıyla Adana sınırına kadar oluşturulacak İskenderun İli’nin Hatay’a daha çok değer katacağını ifade eden belediye meclisinde grupları bulunan tüm siyasi partilerin başkanvekilleri, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya meşaleyi yaktığı için teşekkür etti.

HEVES DEĞİL, GEREKLİLİK!
İskenderun Belediye Meclis toplantısı sonrası, yerel dinamikler, STK’lar, odalar ve siyasilere kenetlenme çağrısı yapılırken, meclis üyeleri ayrıca, “İskenderun’un il olması bir heves değil, gereklilik” mesajı verdi.

İskenderun’un hakkını alacağına inandığını söyleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun’un il olması konusunda meclisimizin göstermiş olduğu desteği çok önemsiyorum. Erzin, Dörtyol, Payas, Belen ve Arsuz halkı ile birlikte tüm siyasi partiler, STK’lar, oda ve derneklerin hepsi bir araya gelerek, ‘Ben değil, Biz olarak’ bunu hep beraber gerçekleştirelim. İl olma teşebbüsümüz gerçekleştiği takdirde Hatay’da kaybeden olmayacak. Dağın o tarafı dediğimiz ilçelerimiz de, biz de kazanacağız. Burada yerinde hizmetin çok daha güçlü, imkanların çok daha iyi değerlendirileceğine inananlardanım. Odalar, dernekler, yazılı- görsel basını, herkesi desteğe çağırıyorum. İnşallah, bunu hep beraber gerçekleştirmek bize nasip olur” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
İskenderun Belediyesi Meclis oturumunda Divan katipliğine;
Gül Nalcı (Ak Parti-Asil)
Seçkin Yıldırımöz (MHP-Asil)
Halil Güneş (Ak Parti-Yedek)

Meclis Başkan Vekilliği’ne;
Beyazıt Bestami Bilgili (Ak Parti-Asil)
Emir Selim Yazar (MHP-Yedek)

Encümen’e;
Halil Ayğan (Ak Parti)
Tayfun Boda (Ak Parti)
Adnan Mursaloğlu (MHP)

İmar Komisyonu’na;
Erdem Ünlüçetinkaya (Ak Parti)
Emir Selim Yazar (MHP)
Mecit Boğuşoğlu (CHP)

Plan ve Bütçe Komisyonu’na;
İsa Sarraçoğlu (Ak Parti)
Mehmet Ünüvar (MHP)
Bülent Şimşek (CHP) seçildi.

İSKENT ÇALIŞANLARINA RAMAZAN SAATİ AYARLAMASI
MHP Belediye meclis üyesi İbrahim Yavuz da, meclis oturumunda söz alarak belediye bünyesindeki İSKENT çalışanlarının Ramazan ayı boyunca saat 18.00 yerine saat 17.00’de paydos yapmasını önerdi.
Yavuz, “Beldelerden gelip belediyede çalışan var. Dolmuşa bineni var. Evde hazırlık yapması gereken var. En azından Ramazan ayı boyunca İSKENT çalışanlarımız işten eve bir saat önceden çıksınlar. Oruçlarını açmak için vaktinde evde olsunlar” diyerek, Başkan Fatih Tosyalı’dan kolaylık sağlamasını talep etti.
Başkan Fatih Tosyalı da, “Bu konuda çalışma arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapıp, gerekli kolaylığı sağlarız” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR