AVUKATIN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİK, HEMŞERİMİZDEN ÖZÜR DİLEDİK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir vatandaşın HATSU’ya olan su borcu nedeniyle evinin icra kanalıyla satışının yapıldığına dair çıkan söylentilere açıklık getirdi.
HATSU’nun dışarıdan 27 avukat ile çalıştığını ve dosya takiplerini bu avukatların yaptığını ifade eden Lütfü Savaş, “Bir vatandaşımız yaklaşık 7 bin liralık borcu nedeniyle icralık olmuş. İlgili avukat bu borcu bizden habersiz icra yoluyla tahsil etmeye çalışmış. Biz kimsenin suyunu kesmek ya da icraya vermek niyetinde değiliz. Bunu öğrendiğimiz an avukat ile ilişiğimizi kestik. Hemşehrimizle konuşup özür diledik” dedi.

‘ÇALIŞANLARIMIZ EN AZ 3100 TL ALACAK’
Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinde 2021 yılında uygulanacak asgari ücret konusunda da açıklamada bulundu. Yaşam şartlarını her geçen gün zorlaştığını ifade eden Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellerin 2021 yılında en az 3 bin 100 lira alacağını belirtti.

‘BİZ VERİLEN SÜRE İÇERİSİNDE BİTİRMİŞ OLACAĞIZ’
Expo 2021’in açılışı ile ilgili herhangi bir gecikme olup olmadığına dair soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Biz verilen süre içerisinde bitirmiş olacağız. 23 Nisan’da Expo alanımızı açılabilir duruma getireceğiz. Expo yönetim kurulu ile istişarelerimiz devam ediyor. On gün içerisinde ne zaman yapabileceğimiz kesinleşecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak açılış tarihimizi hemşerilerimiz ile paylaşacağız” dedi.
Programın ilerleyen dakikalarında Hatay’daki kırsal kalkınma ile ilgili önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Savaş, “ Kırsal kesimdeki insanımızı kırsalda tutmak, daha üretken hale getirmek istiyoruz. İnsanlarımızı kırsalda tutarak şehre göçü önlemeyi hedefliyoruz. Expo’da da tarımda yarışacağız. Dışa bağımlı olmaktan ziyade dışa satış pozisyonuna geleceğiz” dedi.
2021 yılında gerçekleştirilecek Expo hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Başkan Savaş, “Antalya’daki Expo’da iktidar sınıfta kaldı. Bizim koyduğumuz paranın 20 katını koydular. Bize dil uzatan arkadaşlar iktidar yanlısı olanlardır. Onlar Expo’ların mevzuatını getirisini ve götürüsünü iyi hesaplasınlar. En kötü organizasyon bile 7 kat para kazanmış. Ama Expo belediyenin kar edeceği bir organizasyon değil. Biz Hatay’ın ticareti, turizmi ve tanınırlığını adına bu organizasyonu yapıyoruz. İnsanlarımızın cebine giren parayı arttırmak ve insanların kendi kendilerine yetecek seviyeye gelmeleri için buradayız . Bundan sonra içe bağımlı değil dışarıda da bağlı ekonomik çıtasını yükseltecek kuruluşlar olacak. Gastronomiden tarihsel boyutuna kadar Hatay’ı birçok açıdan uluslararası alanda tanıtacağız” dedi.
Başkan Savaş, Suriye’de yaşanan savaşın Hatay’ın ekonomisini olumsuz etkilediğini belirterek ihracatta ve lojistik sektöründeki ciddi bir düşüş yaşandığını açıkladı.

‘VATANDAŞLARDAN ÇÖP VERGİSİNİN ALINMASINI BİZ İSTEMEDİK’
Vatandaşlardan pandemi sürecinde çöp vergisi alınmamasını da istediğini ifade eden Lütfü Savaş, “Maalesef iktidar partisinin buradaki temsilcileri bunu Meclis gündemine taşıdılar. Haziran ayına kadar alınmamasını önerdim ama reddedildi. İktidar partisinin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve temsilcileri mahalle mahalle, köy köy gezip vatandaşlara su faturalarınızı ödemeyin, biz bu borçları kaldıracağız dediler. Vatandaşlar bu borçlarını önce ödemedi. Şimdi de ödeyemez duruma geldi” dedi.