AMANOSLARDA SONBAHARIN GÜZELLİĞİ ALTINDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Son yıllarda terörle mücadelede elde edilen başarı, Türkiye’nin cennet köşelerinin keşfedilmesini sağlıyor. Eşsiz manzarası, şifalı otları ile doğa tutkunlarını cezbeden o noktalardan biri de, Amanos Dağlarıdır. Terörden temizlenen 1410 rakımlı Hatay’daki Çardak Yaylası, artık doğa severleri ağırlıyor. Manzarası ile nefes kesiyor, doğal bitki örtüsü ile şifa dağıtıyor.

Gaziantep, Hatay ve Osmaniye arasında uzanan Amanos Dağları Terörle Mücadelede sağlanan başarının ardından rahat bir nefes aldı. Bölgede ki eşsiz manzarayı keşfetmek isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Antakya’dan Hassa’ya doğa yürüyüşü için gelen bir grup öğretmen, 1410 rakımlı Çardak yaylasında kurdukları kır sofrasında, Türk kahvesi içerek yorgunluğunu atıyor.

Tatilini pandemiden uzak bir şekilde değerlendirmek isteyen doğa tutkunu bir grup öğretmen hafta sonu Amanoslara doğa yürüyüşüne çıkarak sonbaharın eşsiz güzelliklerine şahit oldular. Kahverengi, yeşil, sarı ve turuncunun bütün tonlarının orman örtüsüne aksettiği sonbahar mevsiminin tadını çıkardılar. Kartpostallık bir manzara eşliğinde yürüyerek ve bol bol fotoğraf çekerek bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirdiler. Okul bahçelerine dikmek için meşe palamudu topladılar.

Gezi ve kamp için yaylaya çıkanlar, asırlık sedir ağaçlarını eşliğinde doğanın tadını çıkarıyor. Yöre halkı bölge turizminin gelişmesi için yaylaya ulaşım imkanlarının artırılmasını bekliyor.