İSTE ZİRVEDE!

ÜniAr’ın ilk çalışması olan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralamasının (DÜS) dördüncüsü yapıldı. Üniversitelerin ve politika yapıcıların veri ihtiyacını gidermeye katkıda bulunan araştırmada, “2006 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması”nda ve “Denizcilik/Deniz Bilimleri Fakülteleri Sıralaması”nda İskenderun Teknik Üniversitesi birinci oldu.

İstanbul Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi’ni geridi bırakan İSTE, başarılı hizmetleriyle, muhteşem yatırımlarıyla ‘Teknoversite’ vizyonuna öncülük etmeyi sürdürüyor.

70 üniversite arasında İSTE’yi kısa sürede zirveye taşıyan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, insan yetiştirme, yeni bilgi üretme, rehber olma, ufuk açma, hayal etme gibi faaliyetlerle, üniversiteye nitelik kazandırdı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu bilimsel araştırmanın sonuçlarının İSTE için son derece memnuniyet ve ümit verici olduğunu belirterek; “Bizleri daha çok çalışmaya sevk edecek olan bu araştırma sonuçları, bir bakıma İSTE’nin eğitim-öğretim ve araştırma kalitesini tescil ediyor ve gösteriyor ki, eğer kampüsümüzün çekiciliğini, işlevselliğini, fiziksel ve sosyal imkânlarımızı artırabilirsek, hep birlikte çok daha iyi yerlere gelebileceğiz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR