RUHSAR PEKCAN HATAY’A GELİYOR


Vizyoner Anadolu Buluşmaları MÜSİAD 103. Genel İdare Kurulu toplantısına katılmak üzere Hatay’a gelecek olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İskenderun’da İSTE’de konuşlanan Gümrük Laboratuvarı ile Eximbank’ın açılışını yapacak.
28 Şubat Cuma Günü MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın da katılacağı GİK toplantısı önemli konukları ağırlıyor.

Antakya Ottoman Palace Otel’de gerçekleşecek olan toplantıda Türkiye’nin jeopolitik konumunun, lojistik yollarına, üretim ve ticarete yansıması de ele alınacak.Saat 19.00’da başlayacak olan toplantı öncesinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İskenderun’da bir dizi açılışlarda bulunacak.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR
AKİB’in katkılarıyla konuşlanan Eximbank İskenderun Şubesi, ihracatçıların finansman ihtiyacının daha kısa sürede sağlanabilmesi için önemli ve stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yine İskenderun Teknik Üniversitesi’nde konuşlanan ve bölgeye önemli faydalar sağlayan Gümrük Laboratuvarı, bölge milletvekilleri, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, İTSO, AKİB ile kamu kurum ve kuruluşların, STK’ların uğraş ve göstermiş oldukları gayret neticesinde hizmet vermeye başladı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da gümrük laboratuvarının kurulması için büyük destek vermişti.

Her iki önemli açılış hakkında konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesine katkı koyan herkese bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile işinsanlarımızın sorunlarını gündemimize alarak çözüm üretilmesi noktasında bizzat çaba gösteriyoruz. MÜSİAD 103. Genel İdare Kurulu toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR