KİTAP OTAĞI GÖNÜLLERİ BULUŞTURDU!


Kitap Otağı Yayınevinin 2. Kuruluş yıl dönümü ve Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü kitabının Gala programı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kitap Otağı Genel yayın yönetmeni Aşir Alkaç, “Bu gün günlerden Kitap Otağı, bu gün günlerden Unutulmaya Yüz tutan 100 Türk büyüğünün Gala programındayız. 2 yıl önce yayın evimizin sahibi Numan beyle beraber yaşadığımız topraklar için neler yapabilirizi düşünüp, yayınevini kurduk. Geriye dönüp baktığımız süreçte 67 kitap yayımlamanın haklı gururu içerisindeyiz aynı zamanda bazı ilklere imza attık” dedi.

GELİR, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE..
Alkaç, “50 yaşından sonra okuma yazma öğrenen bir annemizin kitabını ve Görme engelli bir kızımız vardı onun kitabını yayımladık. Şimdilerde üniversitelerde yardımcı kaynak kitabı olarak okutulacak iki kitaba daha imza attık. Hatta biz olayı biraz belki de abarttık ilk okul 2. ve 3. Sınıf öğrencilerle 2 aylık bir eğitimden sonra kitap yayınlandık. Türkiye’nin dört bir tarafına bu kitaplar dağıtım firmaları tarafından dağıtıldı. Son olarak 80 tane inanmış adanmış yüreklerle beraber Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü antoloji kitabını yayınladık. Huzurlarınızda öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Yurt içi ve yurt dışından yazarlarımız var. Bir kısmı. Ben onlara da saygılar sunuyor selamlarımı gönderiyorum. Bu kitabın tüm geliri ise şehit ve gazi aile yakınlarına aktarılacaktır” dedi.

Kitap Otağı Yayınevinin 2. Kuruluş yıl dönümü ve Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü kitabının Gala programında minik yazarlara teşekkür belgelerini İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Arsuz İlçe Milli Eğitim müdürü Ramazan Dönmez Takdim etti. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kitap Otağı Genel yayın yönetmeni Aşir Alkaç’a Kültürel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Kitap Otağının 2. Yıldönünü tebrik ediyorum ve daha nice başarılı yıllar ve yayınlar diliyorum. Elde edilecek gelirin ise şehit ve gazi ailelerine yardım amaçlı hibe ettikleri için de tüm yazarlarımızı tebrik ediyorum” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kitap Otağı Genel yayın yönetmeni Aşir Alkaç’a kültürel hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

HERKES GÖNLÜNDEN BİR PARÇA AKTARDI
Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü kitabının mimarı olan ve İstanbul’dan programa katılan Behiye Yılmaz da söz alarak, “Bir Türk çocuğu olarak Türk tarihinin daha iyi bilinmesi gerektiğini düşünerek yola çıktık. Biz bu toprakları kolay elde etmedik. Üstüne bastığımız bu topraklarda öyle canlar feda edildi ki, Türkiye Cumhuriyeti bu günlere geldi ve biz de ne yapabiliriz dedik ve 100 öykü 100 eser olsun, herkes gönlünden bir parça koysun dedik ve bu günlere gelindi. Basım aşaması başta olmak üzere 3 yıl büyük bir mücadele verdik. ve 80 tane adanmış inanmış insanlarla hep birlikte yola çıktık. Bu yolda bizlere destek veren Aşir Alkaç ve herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kitap Otağı Yayınevinin 2. Kuruluş yıl dönümü ve Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü kitabının Gala programında Türkiye’nin dört bir tarafından İskenderun’a gelen şair, yazar ve ozanlar söyledikleri şiir ve türkülerle gönülleri coşturdular. Gala programının sonunda ise şair ve yazarlara katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kitap Otağı Yayınevinin 2. Kuruluş yıl dönümü ve Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü kitabının Gala programına, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan, İskenderun ve Arsuz İlçe Milli Eğitim müdürleri, Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, STK Temsilcileri, Esnaf Oda Başkanları, protokol üyeleri davetliler ve Türkiye’nin değişik illerinden şair ve yazarlar katıldılar.