EXPO, ARSUZ’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Arsuz Kaymakamlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesinde EXPO 2021 Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Dr.Asaf Güven, kurum amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İş insanları, İTSO Başkanı Hakkı Yılmaz, ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Büyükşehir Belediyesi EXPO 2021 Genel koordinatörü Ömer Faruk Çelebi, toplantıda sunum gerçekleştirdi.

ARSUZ ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK
Çelebi, bölgemizde 2 – 2,5 milyon insanı ağırlamayı hedeflediklerini, tam anlamıyla cazibe merkezi oluşturulması için çalışmaların sürdürüldüğünü ve bu noktada Hatay’ın incisi olan Arsuz’un, önemli bir merkez olacağına değindi.

Günübirlik tesislerin, işletmelerin ve yatırımcıların olması için çalışmalar yapıldığını belirten Çelebi, “EXPO 2021” hakkında detaylı bilgi ve eksiklerin giderilmesi konusuyla birlikte, yapılacak hazırlıklardan bahsetti.

Özellikle doğal gıda, bitkiler, çiçekler ve gastronomi üzerine yoğunlaşıldığını, Serinyol, Arsuz-Karaağaç’ta iki önemli merkez oluşturulacağını belirten Çelebi, Arsuz’a gelen misafirler için lojistik, konaklama, ulaşım, güvenlik ve ergonomi için çalışmalar yapılacağının altını çizdi.

Toplantının sonunda soru cevap kısmı yapılarak, ”EXPO 2021” hakkında merak edilenler de konuşuldu. Kaymakam Musa Sarı toplantının bilgilendirme açısından önemli olduğunu, Arsuz’un gelecekteki maddi manevi kazanımlarının büyük olacağını belirterek, misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR