BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN!


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti düzenlediği törenle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sundu.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri İskenderun anıt Alanında bir araya gelerek Ata’sının huzurda çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşını gür bir sesle okuyan Gazeteciler gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın 10 Ocak 1961’de kabulüyle ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün her yıl olduğu gibi bu yıl da buruk kutlamaya başladı.

GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU
Törenin ardından İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde 3’Nolu Sosyal Tesis de gerçekleştirilen kahvaltı programına geçildi. Etkinliğe; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Mehmet Ali Dokuzoğlu, Ahmet Keskin ve Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, Küresel Gazeteciler Konseyi KGK Hatay İl Temsilcisi ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Ahmet Cerrahoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Sabriye Sönmez, mahalli gazete sahipleri, muhabirler ve köşe yazarları katıldı.

Kaymakam İskender Yönden, mesleki İlke, usul ve esaslara bağlı olarak, kamuoyunun gerçek ve nitelikli olarak bilgilendirilmesi için önemli bir rol üstlenen basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlarken, ebediyete intikal eden ve vazifesini ifa ederken şehadete intikal eden gazetecileri rahmetle andığını ve bu ulvi mesleğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, huzur ve esenlik temenni ederek, görevlerinde kolaylıklar ve başarılar dilediğini belirtti.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Halkın, tarafsız, doğru, ilkeli ve eksiksiz haber akışıyla bilgilendirilmesi, şeffaf ve demokratik toplum olmanın başlıca şartlarından biridir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin, ilimizin olduğu gibi ilçemizin de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. 
Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizde görev yapan basın-yayın kuruluşlarının tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Hatay İl Temsilcisi ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle bir araya geldiği Kaymakam İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı ile İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e “10 Ocak Türk İdareciler Günü” dolayısıyla çiçek takdim etti. Haber: Yılmaz AKPINAR