HATAY VAKFI’NDAN ÖNEMLİ BULUŞMA


Genel Başkanlığını İhsan Aydeğer’in yaptığı Hatay Vakfı yönetim kurulu, geçtiğimiz günlerde kurulan İskenderun Temsilciliği yönetim kuruluyla yemekte bir araya geldi.

Davut Taşdelen başkanlığındaki Hatay Vakfı İskenderun Temsilciliği; Arsuz, Belen, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinden önemli isimleri bir araya getirerek, İskenderun Körfezi ilçelerinde aktif faaliyet gösterecek.

Danıştay Emekli Başsavcısı Halil Yılmaz, Ankara Merkez Valisi Lütfullah Bilgin, Yargıtay 6’nci Daire Başkanı Emin Sınmaz, Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri, Hatay eski Milletvekili Dr. Mehmet Sılay, TBMM Başkanı eski Müşaviri Mehmet Önal, Hacettepe Üniversitesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Emre Huri, İşinsanı Sedat Şimşek, TBMM Daire Başkanı Reşit Uzel gibi Hatay’ın yetiştirdiği önemli isimlerin yer aldığı, İskenderun Temsilcilik Başkanı YMM Davut Taşdelen’in Arsuz Narin Restoran’da verdiği tanışma yemeğine İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da katıldı.

‘SİYASET HEDEFİMİZ YOK’
Arsuz Narin Restoran’da Hatay Vakfı İskenderun Temsilciliği Başkanı Davut Taşdelen’in verdiği tanışma yemeğinde bir araya gelen İhsan Aydeğer başkanlığındaki Genel Merkez Yönetim Kurulu, önce Ankara’da bir araya getirmeyi başardıkları tüm Hataylılar’ı, önümüzdeki aylarda Türkiye’nin dört bir yanında kuracakları şubelerde buluşturmayı amaçladıklarını müjdeledi.İhtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencilerine burs vermek için yürüttükleri faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Hatay Vakfı Genel Başkanı İhsan Aydeğer, vakfın yönetiminde bulunan hiç kimsenin siyaset hedefi olmadığı gibi, siyaset yapmak amacında olanları da ‘yapmamaları’ konusunda uyardı.

ÖĞRENCİLERE BURS
120 başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine, Ankara’da düzenledikleri ‘Hatay Günleri’ etkinliklerinden elde ettikleri gelirle burs verdiklerini hatırlatan İhsan Aydeğer, “Biz Ankara’da Hatay Günleri etkinlerini yaparken 300 bin lira gibi önemli bir bütçeyle öğrencilerimize burs veriyorduk. Bu yıl Hatay valimiz tarafından ATO ve HESOB’un yapması kararı alındı. Verdiğimiz bursların devamı için listeyi takdim ettik ama gerçekleşmedi. Ankara’da Hatay Günleri’ni yeniden yaptığımızda üniversite öğrencilerimize ihtiyaç duydukları bursları vermeye yeniden başlayacağız” diyerek hedeflerini anlattı. Hatay Vakfı İskenderun Temsilcilik Başkanı Yeminli Mali Müşavir Davut Taşdelen de yaptığı konuşmada, Hatay vakfı gibi Türkiye’nin yetiştirdiği önemli değerleri bir araya getiren bir kurumun çatısı altında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, vakfın vizyon ve hedefleri doğrultusunda çalışacak İskenderun Körfezi ilçelerinden bir ekip oluşturduklarına vurgu yaptı.
Haber: Yılmaz AKPINAR