LOJİSTİK ATAĞI


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Limakport İskenderun Liman İşletmesi’nin “İskenderun Limanı ve Suriyeli İş insanları” konulu toplantısına teşrif etti.

Antakya Anemon Otel’de, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, Limakport İskenderun Liman İşletmesi’nin sponsorluğunda icra edilen toplantıya; Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, İl ve ilçe protokolü, Türk ve Suriyeli İş İnsanları ile ticaret ve sanayi sektörünün temsilcileri katıldı.

Hatay’ın cazibe merkezi olması bakımından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile özellikle transit ticaret ve ticaret unsurlarının desteklenmesi, Hatay genelinde lojistik açıdan ilerleme kaydedilmesini sağlayacak adımların atılması ve İskenderun Limanı’nın vizyonu ile ilgili detaylı istişare yapıldı.

Bölgenin stratejik konumu ve lojistik alt yapısı ile Ortadoğu’nun ticaret merkezi olması adına hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da fikir teatisi yapılarak, ayrıca ülke genelindeki ticaret ve sanayi sektörüne ivme kazandıracak hususlar da değerlendirildi.