KABOTAJ ‘MAVİ VATAN’IMIZIN GÜVENCESİDİR!


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’ncü yıldönümü münasebetiyle İskenderun’da düzenlenen etkinlikler büyük beğeni topladı.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda, Liman Başkanlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanlığı tarafından Ulu Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından, şehit denizcilerimizin ruhuna izafeten deniz sularına çelenk bırakıldı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Hatay Barosu İskenderun Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı ve STK temsilcilerinin katıldığı törende, deniz sularımızda sahil güvenlik botu, römorkörler ve çeşitli deniz vasıtaları ile birbirinden güzel gösteriler düzenlendi.

Görkemli gösteriler ile; Mavi Vatan olarak değerlendirilen kara sularımızda ki hakimiyetimiz ve gücümüz bir kez daha gözler önüne serilirken, karada, havada, denizde, her zaman ve her yerde güçlü Türkiye’mizin vatandaşı olmanın gurur ve coşkusu yaşandı.

İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir tarafından, günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmada; 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’ncü yıldönümünün gurur ve coşkuyla kutlanıldığı dile getirilerek, Denizcilik Sektörü ve Kabotaj Kanununun önemine bir kez daha dikkat çekildi. Haber: Yılmaz AKPINAR