KİLİS EHLİNE EMANET!


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri, Kilis Valisi Recep Soytürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyelerini Kilis Valiliği Makamında kabul eden Vali Recep Soytürk, İskenderun ve Hatay’ın kendisi için çok özel olduğunu belirterek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SURİYELİLER’E AİT İŞYERLERİ KAYIT ALTINA ALINDI
Suriye’deki gelişmeler ve Kilis’in bir sınır ili olması nedeniyle zor şartlarda çalışırken, bölge halkının huzur ve güven ortamında yaşamını sürdürmesi için mücadele eden Vali Recep Soytürk, sınır ticareti başta olmak üzere, gümrük kapılarının düzenlenmesi, Suriye tarafında Azez başta olmak üzere bir çok yerleşim merkezinde hayatın normalleşmesi için bir çok proje üretiyor. Suriyeli mültecilerin en yoğun yaşadığı sınır illerinden birisi olan Kilis’te halkın huzur ve güven ortamında yaşaması için çalıştıklarını belirten Kilis Valisi Recep Soytürk, vergi mükellefiyeti ve SGK kaydı bulunmayan Suriyeliler’e ait iş yerlerini kayıt altına aldıkları gibi, tabelalarda Arapça yazılarını Türkçe ile değiştirme sürecini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘SINIR TİCARETİNİ ÖNEMSİYORUZ’
Türkiye ile Suriye arasında sınır ticaretini önemsediklerini belirten Vali Soytürk, Suriye tarafında yapılan çalışmaların da olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da, Kilis Valiliğinde yaptığı çalışmaların medyadaki yansımalarını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, “Çalışkanlığınız, insan odaklı hizmetleriniz, sorunların çözümündeki pratikliğinizi yakından biliyoruz. Hem Kilis’te hem de Suriye’nin Azez başta olmak üzere bir çok yerleşim alanında attığınız adımlar, her iki tarafta büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR