GDO’SUZ BUĞDAY RAĞBET GÖRÜYOR


Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Doğal Yaşam ve Üretim Çiftlikleri” projesi kapsamında ekilen buğday tohumlarının hasadını gerçekleştirdi.

Yerli üretime ve çiftçilere destek vermek amacıyla başlatılan projede Hatay’a ait karakılçık, ali bayır ve kılçıksız buğday tohumlarını yine üreticilerle birlikte toprakla buluşturan Başkan Savaş, hasadı da yine üreticilerle birlikte yaptı.
Yayladağı’nın Leylekli Mahallesi’nde gerçekleştirilen buğday hasadına Lütfü Savaş ile birlikte Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hasat öncesi düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Başlattığımız proje kapsamında şehrimize özgü ve GDO’suz ali bayır ve karakılçık buğdaylarını toprakla buluşturduk. Şimdi de bunun karşılığını alıyoruz. Toplam 60 dönümlük arazide buğday ektik. Amacımız bu ürünleri çoğaltarak ülkemizde yaygın hale getirmek. Biz istiyoruz ki çocuklarımız GDO’suz, sağlıklı ve organik ürünler tüketsin. Ektiğimiz buğdayların vitamin değeri çok yüksek ve birçok hastalığa faydası var” diyerek bu projeyi Hatay’dan tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini ifade etti ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
HABER MERKEZİ