SİGORTA KÖTÜ GÜN DOSTUDUR


İSADER (İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği) yönetim kurulu üyeleri, sigortacılık haftası çerçevesinde İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Şükrü Gündağ, yaptıkları işin çok önemli ve çok gerekli olduğunu vurguladı.

Gündağ, sigorta acentelerinin 24 saat hizmet yaptıklarını, herhangi bir hasar anında koşarak destek olduklarını belirtti. Sigorta yaptırmak isteyenlerin acenteleri tercih etmelerinin önemine de dikkati çeken Gündağ, Sigortacılık konusunda şu bilgileri verdi:
“Niye sigortalı olmak gerekiyor? Sigorta kötü gün dostudur. Her gün yüzlerce evde mutfak yangını veya küçük ölçekli yangın çıkıyor. Her gün en az 20 işletmede irili ufaklı yangın oluyor. Her yıl binlerce iş kazası oluyor ve işçiler ölüyor ya da sakatlanıyor. Bir çok işveren sorumluluk sigortası yaptırmıyor. Doğal afetlerden deprem, sel-su baskını. fırtına, dolu vb. birçok hasar meydana geliyor ve maddi kayıp yaşanıyor. Kaybolan maddi değerlerin yerine yenisi getirilebilir ama iş durmasıyla ilgili bir firmanın marka değer kaybı, piyasa ve piyasadaki payının kaybolması gibi çok daha telafi edilemeyecek riskler vardır.Bu nedenle sigortalı olmak ve sigortayı tanıtmak bu ülkenin en önemli birinci derecede yapması gereken işlerin başında gelmektedir. Bankaların sigorta acenteleriyle haksız rekabet yapmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Bankalar sigorta acenteleriyle ciddi bir şekilde rekabet ediyor. Faiz, kredi verirken eğer sigortanı benden yaptırırsan faiz oranı 0,5 yada % 1 oranında daha düşük diye haksız rekabet yapılıyor, sigorta yaptırmak isteyen kişilerin özgür iradesine de müdahale etmiş oluyorlar. Hasar sonrasında eksik verilen teminatlardan dolayı sigortalı mağdur edilmekte ve sigortaya bakışı olumsuz yönde etkilenmektedir.”

‘SİGORTA İHTİYAÇTIR’
Dernek eski başkanı Fevzi Sevinçli’de yani sigortacılar yetiştirmek için sertifikalı kurslar düzenlediklerine belirterek, “Sigorta poliçesi satın alanların hangi riskleri içerdiğine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Sigortacılık haftasının tüm kesimler tarafından kutlanması çok önemli. İlkokullardan başlayarak sigortalılığın iyi bir şey olduğunu, gelecek kaygısının ortadan kaldıran bir uygulama olduğunu halkımıza anlatma mecburiyetimiz var. Bu bir ihtiyaçtır. Yıllarca çalışarak kazandığımız değerleri ve kaybettiğimiz sağlığımıza yaptığımız harcamaların hepsini yine sigorta öder” dedi.İGC Başkanı Veysel Cıncık da, bu nazik ziyaret için teşekkür ederek, sigortacılık haftasını kutladı. İGC Başkanı Veysel Cıncık, “Sigortanın önemini bilmeyen birçok insan var. Bu konuda yapacağınız çalışmalar önem taşımaktadır” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR