MAĞDURİYETİ GİDERMELİYİZ!


2013 yılında yapılan imar planları mahkeme kararı ile iptal edilince, 6 Mayıs tarihinden itibaren inşaat sektörünü adeta kilitleyen bu durum İskenderun Belediye Meclisinde gündeme getirildi.

İskenderun Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında yaptı. Gündeme ait konuların görüşüldüğü belediye meclisinde en çok gündemini koruyan konu, belediyenin mahkeme kararı ile durdurulan inşaatlara ruhsat verememesi konusu oldu.

Mahkeme kararı nedeniyle İskenderun Belediyesi olarak imar çapı ve ruhsatı veremedikleri gibi çap almış inşaatı devam edenler konusunda da sıkıntı yaşandığının kaydedildiği meclis toplantısında Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Bu konu vatandaşımızı mağdur ediyor, burada çözmemiz gerekiyor. Ortak hareket ederek çözelim” dedi.

Kararın temyizi için bir üst mahkemeye başvuru yapılacağının da görüşüldüğü mecliste söz alan AK Parti meclis üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya, “Bu işi sadeleştirmek lazım. Mahkeme kararına bakacak olursanız; ‘İskan edilmiş binayı gidin mühürleyin’ diyor. İçinde oturanlar elektrik su kullanmasın. Elinde ruhsatına bağlı projesi varsa uygunluğuna göre bu insanların sorununu çözelim” diye konuştu.

‘HASSASİYETİMİZ VAR’
CHP Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu da vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi ve birbirimize güven konusunda herhangi bir sorun yok. Sadece dikkat etmemiz gereken vereceğimiz karar sonrasında bizlerin ve idarenin yeniden hukuksal anlamda açılabilecek davalarla zor duruma düşmemesidir. Bu konuda hassasiyetimiz vardır. Buna göre oylanacak maddenin ‘6 Mayıs öncesi’ diye tarih eklersek, daha doğru olacağını belirtiyoruz” şeklinde konuştu. 

HUKUKİ BOYUTUYLA DEĞERLENDİRELİM 
Meclis üyesi İbrahim Yavuz konuyla ilgili inşaat müdürlüğünün ekibi konuyla ilgili hukuksal bir şekilde çalışarak değerlendirmeyi yaparak bu sorunların üstesinden gelinebileceğini ifade etti.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Bu önemli bir sorundur, bunu ortak çözmek için on beş dakika ara vererek her partiden meclis üyesi arkadaşımızla birlikte bir metin hazırlayalım onu oylayalım” diyerek ara verdi.

Ara sonrası Meclis gündemine gelen İmar çapı ve yapı ruhsatı verilemediği için meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması yönünde meclis oy çokluğu ile karar aldı.