CANIMIZI, KANIMIZI VEREREK BU TOPRAKLARIMIZI EVLATLARIMIZA MİRAS BIRAKACAĞIZ


Hatay Valisi Rahmi Doğan, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni ve ardından Hatay Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Şehit Yakınları ve Gaziler ile iftar programında şehit yakınları ve gazilerimizle bir araya geldi.

Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin huzuru için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarına ve saygı değer gazilerimizin için Ottoman Otel’de “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.

Programa Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Mehmet Güzelmansur, Sebahat Özgürsoy Çelik, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu, Şenol Özkan, Salih Altun ve Tolga Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Şehit ve Gazi Dernek Başkanı, Kurum Müdürleri, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

‘TÜRKİYE HAKLARINI KORUYOR’
Berat Tevcih Töreni programında konuşan Vali Doğan, “Suriye’de 2011’de başlayan süreç en çok Türkiye’yi etkilemiştir. 4 milyon Suriyeliyi misafir etmemiz bir yana 36 milyar dolarlık bir ekonomik maliyet bir yana, hala bir takım hesaplar peşinde koşan uluslararası güçler Türkiye’ye nasıl diz çöktürürüz, Türkiye’yi nasıl ekonomik olarak boyunduruk altına alırız ve bu milleti nasıl muhtaç ederiz diye tekrar oyunlarını sahneye koymaya başladılar. Ama biz bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz ve inşallah binlerce yıl daha bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Hemen İskenderun Körfezi açıklarında dünyanın en güçlü gemileri toplandı ve oradaki doğalgaz paylaşımını yapmak için geldiler. Elbette ki Türkiye burada haklarını koruyacaktır. Bu milletin evlatları elbette ki vatanını koruyacaktır. Nasıl ki ecdat canını vererek bu toprakları vatan yaptıysa, bizlerde canımızı kanımızı vererek bu topraklarımızı evlatlarımıza miras bırakacağız. Bu gün Türkiye’nin dört bir yanında, 81 ilde ve Külliyede Sayın Cumhurbaşkanımız aracılığıyla ‘Devlet Övünç Madalyası’ tevcih edeceğiz . Bu madalyaları, devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının bir sembolü olarak kabul edin. Bu vesile ile geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, kıymetli gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZ ONURUNA İFTAR YEMEĞİ
Tevcih töreninin ardından Vali Doğan ev sahipliğinde Ottoman Otel’de, şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna Ramazan ayının ilk iftarı verildi. İftar programı İmam-Hatip Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan ezanla oruçlar açılarak hep birlikte iftar edildi.
İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan yemek duasının ardından Vali Doğan kısa bir konuşma yaptı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın ilk iftarında Şehit yakınları ve Gazilerimizle birlikte olmayı arzu ettiklerini ifade eden Vali Doğan, Ramazan-ı Şerif vesilesiyle hep birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Doğan, “Bugün ilk iftarı sizlerle yapmak ve böyle önemli bir günde sizlerle buluşmak için bir araya geldik. Bizleri kırmayarak geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu şartları göz önüne aldığımızda birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Ben tekrardan Ramazan-ı Şerifimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mübarek Ramazan ayının ilk iftarında soframıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu güzel iftar sofrasında sizlerle bir araya gelmemize vesile olan hayırsever iş insanı Recep Atakaş beyefendiye de teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Ramazan ayının manevi ikliminde oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen iftar programında Vali Doğan, misafirleri ile sohbet ederek onlardan gelen hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini yerine getirdi. Haber: Hatay Valiliği