BERFİN’İN TEDAVİSİ İÇİN BAKANLIK DEVREDE!


İskenderun’da eski erkek arkadaşının yüzünü asitle yaktığı 19 yaşındaki Berfin Özek’in ameliyat masrafları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağı bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumunca yapılacak olan ameliyatların ücretini karşılayamayacak olması üzerine Kadın dernekleri yardım kampanyası için harekete geçti. Özellikle sosyal medyada geniş yankı bulan Berfin’in durumu basında da gündem oldu. Açılacak kampanyaya çok sayıda gönüllü destek için paylaşımlarda bulundu.
Başına gelen olay nedeniyle estetik yaptırmak zorunda kaldığı için Berfin’in ameliyat ücreti olan 400 bin TL.’nin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanması için TBMM’ye CHP’li İstanbul Milletvekili tarafından yasa teklifi verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİYİ ÜSTLENECEK
Şırnak’taki çatışmada Şehit olan Hataylı iki askerin cenaze törenlerine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Berfin Özek’in ihtiyacı olan ameliyatı yaptırmak üzere aile ve avukatı ile gerekli görüşme öğrenildi.
100 BİN TL BAĞIŞBu arada İskenderun Kadın Platformunun girişimleriyle Kaymakamlık ve Valilik nezdinde başlatılan bağış kampanyası başvurusunun sonuçlanması kararı beklenirken, sosyal medyada destek için insanların harekete geçtiği öğrenildi.

Türkiye’de popüler bir isim olan Selin Ciğerci de sosyal medya hesabından konuya hassasiyet göstererek valilik onayı çıkması halinde hemen Berfin’in tedavi masraflarının halledileceğini vurgulayarak “390 bin lazım. Kendim 100 bin TL yardım ediyorum. 290 bini kısa sürede yüce gönüllü insanlar sayesinde toplayacağız. Önümüz Ramazan ayında fitre zekât vermek isteyenler yardım yapmak isteyenler hazır mı? Valilik onayını bekleyin sizi seviyoruz. Berfin size selam gönderdi çok mutlu” paylaşımında bulundu.
HABER MERKEZİ