HAZRETİ MUSA YOLU YÜRÜYÜŞ PARKURU OLUYOR


Hatay’ın Samandağ ilçesinde Hazreti Musa Ağacı ile Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi arasındaki Hazreti Musa Yolu, yürüyüş parkuru yapılarak doğa turizmine kazandırılacak.

Rivayete göre Hazreti Musa ile Hazreti Hızır’ın beraber yürüdüğüne inanılan yolun turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız ve çevre mahallelerin muhtarları Samandağ ilçesine bağlı Hıdırbey Mahallesi’nde bir araya geldi. Buradaki Hazreti Musa Ağacı ve çevresinde inceleme yapan heyet, 2 kilometrelik Hazreti Musa Yolu’nda yürüdü.

Milletvekili Yayman burada yaptığı açıklamada, Samandağ ilçesinin Türkiye’nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olacağını vurguladı. Bölgeyi kültür, tabiat, tarih, doğa ve yayla turizminin merkezi olarak planladıklarını aktaran Yayman, “Hazreti Musa Ağacı’ndan Vakıflı Mahallesi’ne giden bir yol var. Bu yol Hazreti Musa ile Hazreti Hızır’ın Nuh Tufanı’ndan sonra beraber yürüdüklerine inanılan yol. Biz burayı bir yürüyüş yolu olarak planladık. Burada altyapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmaları yapıp doğa turizmine kazandırmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. Kaymakam Murat Kütük de ilçeye gelen turistlerin konaklama sürelerini arttırmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda çalışmaların sürdüğüne dikkati çeken Kütük, şöyle konuştu: “Buraya gelen turistlerimizin en azından 2-3 gün kalmaları gerekecek çünkü ancak o kadarlık bir süre içerisinde Samandağ’ı gezip görebilecekler. İlçemiz bir turizm destinasyonu olarak yerli ve yabancı bütün turistlerimize hizmet verecek. İnsanlarımız için de önemli bir gelir kapısı olacak.”

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise insanlara alternatif geçim kaynakları sunmaya çalıştıklarını dile getirerek proje için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.Haber: Yılmaz AKPINAR