HADO SEFERİ MADENLİ’DEN Mİ OLACAK?


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, başarısının hemşehrilerinin desteğinden kaynaklandığının altını çizerek, ‘Geçtiğimiz dönemde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile istişareler gerçekleştiriyorduk ama bundan sonra “Ben Hatay için bir şeyler üretmek istiyorum’ diyen tüm sivil toplum örgütlerine sorumluluk yüklemek istiyoruz. Sorumluluğun gereğini yapan tüm sivil toplum örgütlerimiz ile önyargısız bir şekilde Hatay’ın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. EXPO ve Gastronomi konularında sivil toplum kuruluşlarımızdan yararlanmak istiyoruz. ‘Hatay için ben de varım’ diyen kim varsa onlarla birlikte bu gemiyi yürütmek istiyoruz. Hatay yıllardır ihmal edilmiş ve atıl bırakılmış; Türkiye ortalamasının iki katından daha fazla kırsal alana sahip bir şehir. Ben her ne kadar sorun çözsem de ilimizin çok fazla sorunu var. Bu şehrin yardımlaşan, bütünleşen ve birleşen bir hizmet anlayışına ihtiyacı var, biz bunu tercih edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘VALİLİK İLE KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ’
HADO projesinin son durumu ve Valilik ile koordineli yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Savaş; “Sayın valimizle HADO projesi konusunda istişare ettik ve kendisi de bu konuya sıcak baktığını belirtti. Projemizi Arsuz ilçesine bağlı Madenli’de yapacağız. Vali beyin, o bölgeye marina yapma düşüncesi vardı. Bizim de yaklaşık 4 yıldır Hatay’ın denizleriyle ilgili çalışmalarımız var. Çalışmalarımızı birleştirerek Hatay’ımız için en doğru hamleyi yapmayı istiyoruz. Expo, HADO ve birkaç önemli projelerimizi Vali beyle birlikte koordineli hareket ederek çalışacağız. Aynı şehir için hizmet ediyorsak iki kurum arasında birlikte çalışma kültürünü artırmamız lazım” dedi.

Başkan Savaş konuşmalarının sonunda; “Hataylıların bizlere göstermiş olduğu teveccüh ve güvenden dolayı teşekkür ederim. Kentimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Hizmet ve huzur için de ekonomiye de katkı sağlayacak hizmetler yapacağız. Hatay’ın geleceği için tüm siyasi partilerle pozitif işlerde olmak istiyoruz ve kentin hak ettiği şekilde yönetilmesini için elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.
HABER MERKEZİ