DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ


Hatay’ın Dörtyol ve Payas İlçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon ile suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık yapmak iddiasıyla gözaltına alınan 16 şüpheliden 13’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Hatay’ın Dörtyol ve Payas ilçelerinde nitelikli dolandırıcılık yaptıkları bilgisine ulaşılan çete ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti.
Demir ve şeker satma bahanesiyle kandırdıkları iş adamlarını iş yerlerine davet edip kendilerine ait olmayan mal, kamyon ve iş yerlerini göstererek kandırıp sözleşme yaparak yüklü miktarda satış yaptıkları iddiasıyla; ağlarına düşürdükleri iş adamlarına inandırıcı olsun diye sözleşme bile yapmaya çekinmeyen dolandırıcılık çetesi polis takibine takıldı.

HER ADIMLARINI TAKİP ETTİLER
Aylar süren takip sonucu operasyon düğmesine basan Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı, operasyonu gerçekleştiren İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) şubesi ekipleri tarafından Dörtyol merkezli dolandırıcılık çetesini çökertildi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda örgüt lideri ve örgüt üyelerinden oluşan 16 kişiyi gözaltına aldı. Günler süren polis sorgusu devamında savcılığa sevk edilen şüphelilerden 13 ü tutuklanırken 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haber: Cuma KESEROĞLU