MİLLİ MÜCADELE RUHU ANKARA’DA!


Hatay Dörtyollu milli mücadelede ilk kurşunun 100 yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy mozoleye çelenk sundu.

Milli Mücadelede ilk kurşunun Hatay’ın Dörtyol ilçesinden atılışının 100 yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Belediye tarafından Başkentte bir dizi ziyaretlerde bulunuldu.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ile beraberindekiler milli mücadelede ilk kurşunun 100 yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i de ziyaret etti.
Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milli mücadelede ilk kurşunun Dörtyol’dan atılışının 100. Yıldönümünü kutlamaları çerçevesinde dün ve bugün Başkentte, özellikle Anıtkabir ziyaretine ilgilerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

İlk kurşunun Türk tarihi ve Cumhuriyet tarihi açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Toksoy “19 Aralık 1918- 19 Aralık 2018 Milli mücadelenin, kuvayi milli hareketinin başartılmasının 100 yıl dönümünün taçlandırılması düşüncesi içerisinde burada birlikteyiz” dedi.

Hataylı Dörtyollu topluluk çelenkle Anıtkabre çıktı, içeride mozolenin önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve Belediye Başkanı Toksay Askerler eşliğinde Mozoleye çelenk sundu. 

TRT’DE AKŞAM SEFASI, BAHÇELİ’YE ZİYARET
Başkan Toksoy, TRT Müzik ekranlarında yayınlanan Akşam Sefası programına katıldı.
TRT’nin program sunucusu, “Milli Mücadelede İlk Kurşun 19 Aralık 1918’de Hatay Dörtyol’da atıldı” dedi.
Coşkulu geçen programdan sonra Başkan Toksoy, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de ziyaret etti. Başkan Toksoy, “Milli Mücadelede İlk Kurşun atılışının 100. yıl dönümü nedeniyle Ankara’da düzenlenen programlarımıza yoğun programı nedeniyle katılmayan MHP Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Bey bizleri genel merkezde ağırlayarak, çok saygıdeğer hemşerilerimizi selamladı” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR