‘KÖKLERE YOLCULUK’ PROJESİ BAŞLIYOR


Avrupa’da 4 ülkeden okullarının, Türkiye’den ise İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve Boğazkale Merkez Ortaokulu’nun ortak olduğu “Surfing Our Roots”, “Köklere Yolculuk” isimli Erasmus+ projesinin ilk toplantısı 1-5 Aralık 2018 tarihlerinde Litvanya’nın Raseinai şehrinde yapıldı. Yapılan toplantıya, Hollanda, Litvanya, Portekiz, Türkiye ve  Yunanistan’dan 13 öğretmen ve idareci katıldı.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu İngilizce öğretmeni Hanefi Zobar, projenin Kültürel Miras alanında hazırlanan Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında uygulandığı belirterek şunları ekledi; “Bu proje ile değişik ülkelerde, öğrencilerimizle birlikte kültürel çalışmalarda bulunacağız. Kendi değerlerimizi, kültürel mirasımız olan, oyunlarımız, yemeklerimiz, fıkralarımız, bilmecelerimiz, tarihi yerlerimiz gibi güzelliklerimizi farklı ülkelerde bulunan öğrencilere ve öğretmenlere aktaracağız. Benzer şekilde biz de ortak ülkelerin kültürlerini öğreneceğiz. Projemiz 2018-2020 yılları arasında uygulanacak olup, 10 öğretmen ve 20 öğrencimiz projenin yurtdışı hareketliliklerinde yer alacak.”

Okul müdürü Hüseyin Dönmez ise Avrupa Birliği projesi ile ilk kez yurtdışına gittiğini belirterek, “Türkiye Ulusal Ajansı’na ve Avrupa Komisyonu’na çok teşekkür ediyorum. Bu projeler sayesinde, hem Avrupa Kültürünü daha yakından tanıyoruz hem de değişik projelerde işbirliği yapıyoruz. Okulda eğitimin kalitesini artırmak ve öğrenci motivasyonu yüksek tutmak için bu tür projeler çok faydalı oluyor. 5 gün boyunca Litvanya’nın kültürel değerlerini keşfettik. Ortak okulumuz Girkalnis Temel Okulu’nda değişik faaliyetlerde bulunduk. Girkalnis okul müdürü Ramunas Bruzas’tan ve Raseiniai Belediye Başkanı Algirdas Gricius Litvanya eğitim sistemi hakkında bilgi aldık” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR