SAĞLIK İÇİN PEDAL, HAYATTAN TAT AL!


İskenderun’da “Sağlık için pedal, hayattan tat al” sürüşüne Arsuz Belediyesi, İskenderun Bisiklet Kulübü ve Körfez Lions Kulübü de katıldı. Okul bahçesinde bir araya gelen aileler ve çocuklar kendilerine okul tarafından dağıtılan yelekleri giydiler.

Bisiklet turu öncesinde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmasında Bu yıl 4.’sü düzenlenen bisiklet şenliğine Belediye olarak bizlerde katıldık çünkü bu organizasyonları biz önemsiyoruz. Bisikletin iki boyutlu değerlendirmesini yapıyoruz. Hem trafik hem sağlık konusunda değerlendiriyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın bisikleti daha fazla kullanması gerekiyor ve sağlıklarına da ciddi katkı sunuyorlar. Ayrıca Arsuz ve İskenderun da ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu bisikletler araç trafiğini ciddi anlamda rahatlatıyor. Arsuz Belediyesi olarak Karaağaç Sahil yolunda bisiklet yolu yaptık ve Bisikletler için yol yapımımız devam ediyor. Vatandaşlarımız işlerine bisikletle gidip gelmesini sağlayacak yolları yapmak için çabalarımız devam ediyor” dedi.

AMACIMIZ BİSİKLETİ SEVDİRMEK
Körfez Lions Dönem Başkanı Aylin Akbay Rende ise açıklamasında “Bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca buraya katılarak destek olan herkesi kutluyorum. Bisiklet kullanmak hem spor hem de kolay bir araç bu nedenle sağlıklı kalabilmek açısından bisiklet kullanmamız gerekiyor. Bizlerde bu nedenle buraya katılım sağladık. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
İskenderun Bisiklet Kulübü Başkanı Fatih Aslantaş “Bu etkinliğe katılmaktan son derece mutluyuz. Amacımız bisikleti sevdirmek ve bisiklet kullanımını arttırmak ancak öncelikle kuralları bilmemiz gerekiyor. Bu tur öncesinde de sağa ve sola döneceğimiz zaman yamamız gereken işaret dilleri var bunları kullanmak zorundayız” dedi. Yapılan konuşmaların arından emniyet ekiplerinin de destek verdiği bisiklet turu anıt alanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının arından tekrar okulda son buldu.
Etkinliğe, İTSO Başkanı Levent Yılmaz da katkı sunarak, bisiklet turuna katıldı.
Haber: Cuma KESEROĞLU