KENT PARKI TAMAM, DİSNEYLAND’A YEŞİL IŞIK!


İskenderun’da eski Karayolları arazisine İskenderun Belediyesi tarafından yapılacak olan Kent Park’ın temeli düzenlenen tören ile atıldı.
Kent Parkı içerisinde düzenlenen temel atma törenine Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile İsmet Tokdemir, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile çevre ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile davetliler çok sayıda vatandaşlar katıldı.

‘1000 AĞAÇ DAHA DİKECEĞİZ’
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’a yakışan üç yıldır uğraştıkları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımları ile temel atma gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Seyfi Dingil içerisinde bulunan ağaçlara dokunulmadan projesinin çizildiğini ve 100 gün sonra açılışını yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Bölgenin en güzel Kent Parkı içerisinde spor tesisleri, ücretsiz wifi alanı, yazlık sinema, bisiklet yolları, amfi tiyatro, engelli parkı ve gölet bulunacak. Halkımız çocuklarımız burada huzurlu ve güvenli bir şekilde dinlenebilecek, çocuklarımız rahatça oyunlar oynayabilecek. Ayrıca buraya mevcut ağaçların dışında 1000 ağaç daha dikeceğiz” dedi.

SIRADA ZİRAAT BAHÇESİ VAR
Başkan Seyfi Dingil, “Biz buraya AVM’ye, konut yapımına izin vermedik. İstedik ki, 7 mahallemizin faydalanacağı devasa bir park olsun. Çok şükür yapıyoruz. Bu süreçte bize yapamazlar dediler, mahkemeye gittiler, önümüze türlü türlü engeller koydular. Ama biz mücadelemizden hiç vazgeçmedik. Bugün devasa parkın da temelini atıyoruz. İnşallah yakın zamanda Ziraat Bahçesi’ne de devasa bir park kazandıracağız” dedi.

GÜMRÜK LABORATUVARI KURULUYOR
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, İskenderun ve Hatay için yapılacak güzel işlere ve projelere rozetlerini kenara koyarak her zaman destek vereceklerini belirterek, “Bu çok önemli projeyi park olarak değerlendirdikleri için başta Belediye Başkanı Seyfi Dingil olmak üzere milletvekili arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum” dedi. Şahin, Milletvekili Abdulkadir Özel’e de ‘İskenderun’a gümrük laboratuvarını kazandıracak olması’ nedeniyle teşekkür etti.
Suzan Şahin konuşmasında, “Seyfi Abi, buraya çok güzel bir proje kazandırdı, kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak, kent parkı içinde veya Ziraat bahçesi arazisinde çocuklarımız için bir Disneyland yapabilir miyiz?” deyince.. Milletvekili Abdulkadir Özel oturduğu yerden, eliyle ‘okey’ işareti yaparak, yeşil ışık yaktı.. Bu kez Milletvekili Suzan Şahin, “Bir de yeni stad istiyoruz” diyerek yeni bir öneriyle gelince.. Üzerine bir de ‘Ne zaman yaparsınız?” diye sorunca.. Milletvekili Özel de, ani bir refleksle “Büyükşehir’i alınca” diye yanıt verdi..

KAZANAN İSKENDERUN OLACAK
Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, güzel bir yaşam alanını halkımıza kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Milletvekili Özel, “Daha birçok hizmetleri tek tek kazandıracağız. Birlik ve bütünlük içinde her zaman kazanan İskenderun olacak” dedi.
Törende; AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler kent parkının İskenderunlulara hayırlı olması dileklerinde bulunarak açılış töreninde de birlikte olma temennisinde bulundular.Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu da projenin İskenderun için çok güzel ve önemli olduğuna değinen konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte kent parkının temelini attılar. Haber: Yılmaz AKPINAR