KADINLAR GÜÇLENSİN, TÜRKİYE BÜYÜSÜN!


MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay Başkanlığında, 21- 23 Eylül tarihleri arasında Ankara’da, Tüm il ve ilçe Kadın Kolları Başkanları, Kadın il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla, geniş kapsamlı genel istişare toplantısı yapıldı.

Hatayı temsilen, il ve ilçe Başkanları ve Dörtyol Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte katılım sağlayan MHP İskenderun Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Kaya, genel merkez düzeyinde kadınlara yönelik alınan kararları açıkladı. Başkan Kaya, alınan bu kararlar; kadınlarımızın bulundukları her konumda, daha etkin ve güçlü bir hale getirilmesi yönünde, evinde, çalışma hayatında, sosyal yaşamın içinde ve siyasetin içinde, daha aktif rol almaları için, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, üzerlerine düşen her görevi yerine, getireceklerini belirtti.

MHP İskenderun Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Kaya, “Kadınlarımızın eğitiminden tutun da, çalışma hayatına, evinde ve her alanda, özellikle siyasette, fırsat eşitliği vererek, hatta önümüzdeki yerel seçimlerde, kadın aday sayısını arttıracak kararları, biz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi olarak, almış durumdayız” hatırlatmasında bulundu.

KADIN GELECEKTİR
MHP Lideri Bahçeli’nin konuşmasına değinen Başkan Kaya, “Türk tarihimizde Kadınlarımız, her zaman hakettikleri yeri almışlardır. Kurtuluş savaşımızda, erkeklerimizle birlikte omuz omuza, kimi yerde Nene Hatun olarak, kimi yerde Kara Fatma olarak, Halime Çavuş ve yüzlerce isimsiz kahraman olarak, vatan savunmasında görev almışlardır. Türk Kadını maddenin karanlığı içinde, ruhun aydınlığıdır, umutsuzluğun karanlığı içinde huzurun aydınlığıdır, ihtirasların karanlığı içinde, faziletin aydınlığıdır, cehaletin karanlığı içinde, şefkatin aydınlığıdır, kavganın karanlığı içinde sevginin ve bağlılığın aydınlığıdır, veciz sözleriyle, kadının her alanda olup, her alanda temsil edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Parti olarak her zaman, kadınlarımızın yanındayız ve her şartta, Türk kadınının hak ve hukukunu savunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaya, “MHP, kökeni ve anadili ne olursa olsun, Türk Kadınının her zaman destekçisi sözcüsü ve yanında duran gücü olmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.Kaya konuşmasının devamında, “Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu olan, Ulu Önder Atatürk’ ün kadınlarımıza vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkını, kendilerini medeni olarak adlandıran bir çok ülkeden, çok önce vererek, TÜRK kadınına vermiş olduğu değeri bütün dünyaya göstermiştir.Kadın bizim töremizde, vatandır, anadır, bacıdır, evlattır candır, eştir hayat arkadaşıdır. Kadın gelecektir, Kadın bir ülkenin medeni yüzüdür diye kadının toplumumuzdaki önemini vurgulayan, Sayın Genel Başkanımız, Kadın bulunduğu toplumda ne kadar güçlü olursa, toplumun o kadar medeni, geleceği aydınlık ve müreffeh olur diye, kadınlarımızın toplumda, güçlenmelerini sağlamak için, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, biz gereğini yapacağız” dedi.

MHP’YE DAVET ETTİ
HP İskenderun Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Kaya son olarak, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ve Kadın Kolları Genel Koordinatörü Sayın Nevin Taşlıçay Hanımefendi’nin, biz kadınlar için yapılan bu anlamlı programa katkı sağlayarak emeği geçenlere, katılım sağlayan, Genel Başkan Yardımcılarına, Milletvekillerine, MYK üyelerine, İl, ilçe Başkanlarına, Belediye meclisi ve il genel meclis üyelerine ve istişari toplantımızda bizlere seminer vererek bilgilendiren tüm hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ederek saygılarımı sunarım. Yapılan bu toplantıda, partimizin almış olduğu bu anlamlı kararların ışığında, ben Milliyetçi Hareket Partisi, İskenderun Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Kaya olarak, gönül rahatlığıyla, İskenderunlu ve Hataylı kadınlarımızı, Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapmaya, davet ediyorum. Türk kadının siyaset yapacağı parti, Milliyetçi Hareket Partisidir. Gelin hep birlikte; ‘Kadınlar güçlensin, Türkiye büyüsün” diyelim” açıklamasında bulundu. Haber: Yılmaz AKPINAR