HACİZLİ GEMİ DÖRT YIL SONRA 20 MİLYON LİRA’YA SATILDI


İskenderun Körfezi’nde haciz nedeniyle dört yıldır bağlı olan AQUA HERKULES RORO/yolcu gemisi icra yolu ile açık arttırmada 20 Milyon Türk Lirasına satıldı.
Hatay’ın İskenderun Körfezinde demirli üzerindeki haciz nedeniyle dört yıldır satışı bekleyen ve kış aylarında fırtınada sürüklenerek zaman zaman tehlike yaratan HERKULES RORO/yolcu gemisi İskenderun Adliyesinde yapılan açık arttırmada satışa çıktı.
Beş firmanın katıldığı satış 10 milyon 126 TL’den başladı.

İKİNCİ ULLA VAKASI OLACAKTI
Hacizli gemiyi ihalede 20 Milyona satın alan Med Marine avukatı Mehmet Debboğlu, yıllar önce yükü nedeniyle kaderine terk edilen ve uyarılara rağmen tedbir alınmadığı için batar MV Ulla gemisi gibi ikinci bir vaka yaşamadan satışın gerçekleşmesinden memnun olduklarını söyledi. Debboğlu,” Gemi üç kez fırtına nedeniyle sürüklenerek batma tehlikesi geçirdi. Devlet Adına Med Marine adlı şirket kurtardı. Gemi sahipleri satılmaması için mücadele verirken, gemi kaderine terk edildi. Yargı bu konuda kararını vererek satış işlemi gerçekleşti. İskenderun İcra Müdürlüğü’nde ihale gerçekleştirildi. 10 milyon 126 bin liradan açıldı ve 20 milyona Med Marine şirketi satın aldı.”
Haber: Cuma KESEROĞLU